Formule 1

Williams praat met 4 à 5 coureurs voor stoeltje in 2025 en 2026

Uitgegeven door Bart • 12 mei 2024 08:01

Williams-teambaas James Vowles heeft aangegeven dat zijn team met meerdere coureurs in gesprek is voor de periode 2025-2026. Logan Sargeant presteert ondermaats en de talentvolle Kimi Antonelli wordt al aan zijn stoeltje gelinkt. Er ging een gerucht dat de Formule 2-coureur in Imola al in de Williams zou rijden, maar dat wordt door Vowles ontkracht. Hij wil zich liever richten op de ontwikkeling van de auto.

Alex Albon


"Kimi zit in Imola niet in onze auto", zo zegt Vowles op de website van de F1. "We bekijken momenteel naar de line-up voor 2025 en 2026, want we willen een rijdersduo voor die twee jaar. Als je een grote wijziging van de reglementen krijgt, wil je niet ook nog van coureur wisselen. Dus dan kijk je goed naar het juiste duo."

Antonelli is wel een kanshebber voor dat stoeltje, maar is nog aan de jonge kant met zijn 17 jaar. "Hij heeft enorm veel talent, maar hij zat 20 maanden geleden nog in de Formule 4. Dat is een andere moment in een carrière dan veel andere rijders. We praten met vier of vijf rijders voor de periode 2025-2026. Voor mij is het prima om nog even toe te kijken en even af te wachten."

Vowles wil zich vooral richten op de ontwikkeling van de auto. "Ik heb ten eerste de verantwoordelijkheid om deze auto snel te maken, want Alex zit op het niveau van een kampioen. We moeten hem alleen de juiste auto geven. Dat hebben we nog niet gedaan, dus daar licht onze focus. Als dat lukt, biedt dat kansen voor anderen in de toekomst."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS