Formule 1

"Max Verstappen is ongelooflijk goed", maar Zak Brown blijft stoken en het Red Bull-vuur aanwakkeren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 mei 2024 10:17

McLaren Racing-CEO Zak Brown heeft zijn overtuiging herhaald dat het vertrek van Adrian Newey zal leiden tot 'meer vallende dominostenen ' bij Red Bull, door te beweren dat 'mensen willen werken voor merken waarop ze trots zijn'.

nullMax Verstappen Red Bull Racing F1


Hoewel het team heeft geprobeerd het belang van Neweys vertrek te bagatelliseren, is het verlies van de diensten van een Formule 1-auto-ontwerper met 25 titels op zijn naam, plus de dreiging dat hij in de toekomst bij een rivaal zou kunnen opduiken, verre van een positieve ontwikkeling voor Red Bull. Daarbij vermoedt Brown dat er meer vertrekkend personeel in het verschiet liggen.

"Er zijn daar veel problemen", zei Brown over Red Bull in gesprek met Sky F1. "De minste problemen zijn waarschijnlijk op het circuit, toch? Max Verstappen is ongelooflijk goed. Het is een ongelooflijk goed team. Maar met wat er aan het begin van het jaar is gebeurd en het constante rumoer en nu Adrian Newey vertrekt, gaan er nog meer dominostenen vallen."

"Bij veel van deze sportteams draait het allemaal om cultuur en ze hebben wat problemen die ze moeten oplossen en die voor aanhoudende uitdagingen kunnen zorgen. Dat beginnen we nu te zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS