Formule 1

‘Ik ben niet hier om op jonge kinderen te passen' - Kevin Magnussens waarschuwing aan waarschijnlijke Haas-coureur in 2025

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 mei 2024 15:00

Haas F1-coureur Kevin Magnussen heeft nog geen contract getekend voor 2025 en gaat een ongemakkelijke zomer tegemoet met vraagtekens over zijn F1-toekomst. Nico Hülkenberg heeft hem in de ongeveer achttien maanden dat ze samen waren vaker wel dan niet verslagen.

Kevin Magnussen Haas F1


Maar met het vertrek van Hülkenberg verbeteren de kansen van Magnussen, aangezien de meeste teams meestal kiezen voor een zekere mate van continuďteit tussen de seizoenen. Of het vertrek van de Duitse coureur bij Haas zijn kansen zou vergroten: “Misschien, ja. Misschien. Het is nog steeds een open markt, er zijn veel stoeltjes beschikbaar, veel coureurs beschikbaar. We zullen zien hoe het loopt.”

Of hij al in gesprek is met teameigenaar Gene Haas en nieuwe teambaas Ayao Komatsu, zei Magnussen: “Er zijn geen concrete gesprekken geweest, maar als je deel uitmaakt van het team, praat je de hele tijd. De focus ligt meer op het seizoen dan op iets anders.”

Mocht Magnussen zijn stoeltje behouden, dan is Haas-reserve- en testcoureur Oliver Bearman de meest waarschijnlijke kandidaat om naast hem in te stappen. De Britse coureur, een product van de Ferrari Driver Academy, maakte zijn F1-debuut met de Scuderia toen hij op korte termijn nodig was in Saoedi-Arabië.

Het is onwaarschijnlijk dat hij Magnussen als helpende hand zal zien, want de Deense coureur sloot uit dat hij op een onervaren gezicht zou 'passen'.

“Ik ben hier niet echt om op jonge kinderen te passen, weet je? Dat doe ik thuis", zei Magnussen. “Hopelijk is de jongen die we in de auto hebben competent, professioneel en consistent zoals Nico is geweest, en dan zien we wel of ik in de andere auto zit.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS