Formule 1

McLaren wil Adrian Newey niet hebben: “Blij met het team dat we nu hebben”

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 mei 2024 12:55

Adrian Newey beleefde in Miami zijn laatste Grand Prix trackside voor het team van Red Bull. De Brit richt zijn pijlen voor de rest van dit jaar op de ontwikkeling van de RB17 Hypercar. Veel Formule 1-teams richten hun pijlen juist op Newey, die hem graag bij hun team willen voegen. Toch ziet McLaren-CEO Zak Brown een terugkeer bij het team niet zitten voor Newey.

Zak Brown Adrian Newey

Newey won als ontwerper bij Williams, McLaren en Red Bull zoveel kampioenschappen dat ze niet op twee handen te tellen zijn. Toch moet Red Bull het vanaf volgend jaar zonder de Brit doen. Hij maakte vorige week bekend een punt achter zijn loopbaan bij Red Bull te zetten. Volgens geruchten zetten Ferrari en Aston Martin hoog in om een handteking van Newey te ontvangen.

Brown en Newey zijn goed bevriend. Toch vertelt Brown in de Beyond the Grid-podcast dat hij Newey niet bij McLaren wil hebben: "Hij is overduidelijk de meest succesvolle ontwerper aller tijden. Maar ik ben heel erg blij met het team dat we hebben, het is fascinerend om te zien dat hij gaat vertrekken. Ik denk dat hij in de Formule 1 blijft, hij is dol op de sport. Ik denk dat hij zeker nog niet klaar is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS