Formule 1

Amerikaanse reus Ford reageert op vertrek Adrian Newey in aanloop naar samenwerking Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2024 07:20

Nu Red Bull Adrian Newey begin volgend jaar verliest, heeft toekomstig motorpartner Ford zijn gedachten over zijn vertrek gedeeld. Ford stapt in 2026 in de Formule 1 in samenwerking met Red Bulls nieuwe motordivisie, Red Bull Powertrains, wat betekent dat de Amerikaanse gigant geen nieuwe creatie van Adrian Newey zal aandrijven.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


Gelukkig heeft Red Bull hun kopman Max Verstappen, maar toch betekent het vertrek van Newey een groot verlies voor het team, vooral in het vooruitzicht van de grote reglementswijziging voor 2026. Neweys betrokkenheid bij de F1 is voorlopig ten einde en zijn taken verschuiven naar de uitrol van de nieuwe Red Bull RB17 hypercar, die volgend jaar in productie gaat.

Met Ford die in 2026 toetreedt tot de Formule 1, had het nieuws van Neweys vertrek een grote zorg kunnen zijn voor Ford in de aanloop naar hun samenwerking met RBPT in hun nieuwe technische langetermijnpartnerschap. Maar Mark Rushbrook, directeur Performance Motorsports van Ford, zei dat zijn vertrek daarin geen verandering brengt.

“We hebben heel veel respect voor Adrian voor wat betreft zijn carrière en alles wat hij voor veel verschillende teams in de F1 heeft gedaan, vooral de afgelopen negentien jaar bij Red Bull”, aldus Rushbrook.

“We wensen hem het beste voor alles wat hij in de toekomst gaat doen. Onze focus blijft volledig gericht op het power unit-programma voor 2026. Dat is onveranderd na dit nieuws en dat gaat nog steeds door, vol gas.”

“Zoals elk goed bedrijf of elk goed raceteam, heb je altijd een opvolgingsplan en ben je altijd bezig met het opleiden en ontwikkelen van mensen binnen de organisatie. Dat is in dit geval niet anders.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS