Formule 1

Optimistische Lando Norris maakt gewaagde claim voor Red Bull na overwinning in Miami

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2024 06:01

Lando Norris stelt dat zijn eerste Formule 1-zege in Miami niet eenmalig hoeft te zijn. Hij gelooft dat McLaren hen kan uitdagen voor meer overwinningen in F1 2024 voordat ze de 'volgende stap' zetten.

Lando Norris en Andrea Stella McLaren F1


Terwijl Norris een enorme dosis geluk had met de timing van de safety car in Miami - Max Verstappen had blijkbaar ook schade aan de vloer - was er geen geluk bij de herstart van de race, toen Norris Verstappen aftroefde in snelheid en F1-winnaar werd met een marge van 7,6 seconden.

“We kunnen dit jaar meer races winnen, ik denk dat we het kunnen opnemen tegen Red Bull”, vertelde Norris aan Sky F1 vanuit het McLaren Technology Centre. “We kijken naar een spannend seizoen tussen ons, Red Bull en Ferrari. We hebben nog werk te doen, we zijn nog niet op hun niveau. Er zullen races zijn waarin we competitief genoeg zijn, maar gemiddeld genomen zijn we nog niet waar we willen zijn.”

“We staan nog steeds met beide benen op de grond, we weten dat we nog meer werk te doen hebben, maar zodra ze (het McLaren-personeel, red.) allemaal wat gedronken hebben, ga ik ze vertellen dat ze weer aan het werk moeten gaan, zodat we voor meer kunnen blijven vechten.”

Op de vraag of een titelstrijd in 2025 realistisch is voor hem en McLaren, antwoordde Norris: “Volgend jaar, 100 procent. Maar ik blijf met beide voeten op de grond. We hebben twee geweldige coureurs. En, zoals Zak (Brown, McLaren Racing CEO) normaal zegt, we hebben een geweldig team achter ons en we zijn dichterbij dan ooit.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS