Formule 1

Waarom gaat Lewis Hamilton weg bij Mercedes? “Ik ben niet ongelukkig bij Mercedes”

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 mei 2024 08:59

Lewis Hamilton vertrekt volgend jaar naar het team van Ferrari, hij verlaat Mercedes aan het einde van dit seizoen. Alhoewel het vertrek naar Ferrari een jongensdroom is, verlaat Hamilton Mercedes niet omdat hij ongelukkig zou zijn.

Lewis Hamilton Mercedes Ferrari

Lewis Hamilton’s laatste overwinning scoorde hij in Jeddah 2021. Sindsdien gaat de ooit zo oppermachtige Hamilton zonder successen door het leven. Ook dit jaar kan de Mercedes geen races winnen. In gesprek met CBS geeft hij aan dat zijn vertrek bij Mercedes niet komt omdat hij ongelukkig zou zijn binnen het Duitse team.

"Voor mij is deze hele reis enorm emotioneel geweest. Gewoon omdat ik zoveel liefde heb voor dit team. Ik ga niet weg omdat ik daar ongelukkig ben. Ik ga niet weg vanwege relatieproblemen. Ze steunen mij door dik en dun. Het is dus absoluut een vreemde overgang op dit moment.”

Ondanks dat Hamilton Mercedes gaat verlaten, wil hij zijn kop niet laten hangen: "Wij bestaan om te winnen. En als je niet wint, moet je perspectief veranderen. En het gaat dan gewoon om jagen en het gaat om verbetering. Het gaat om samenkomen. Hoe kunnen we verbeteringen aanbrengen? Hoe kunnen we teruggaan naar waar we willen zijn? En iedereen op de been brengen. Ik geniet eigenlijk heel erg van die ervaring.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS