Formule 1

Spaanse F1-steward ontkent door Alonso veronderstelde anti-Spaanse bias: "Enkel een gebrek aan controle"

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 mei 2024 12:03

Fernando Alonso haalde onlangs hard uit naar de FIA. Hij stelde dat de stewards van de FIA anti-Spaans-sentiment vertoonde. De stewards zouden volgens Alonso vaker straffen uitdelen tegen Spaanse coureurs. Voormalig Spaans F1-steward Joaquin Verdegay deelt dat deze conclussie een lege huls is.

Fernando Alonso FIA

Lewis Hamilton zorgde voor chaos aan de start van de sprintrace voor de Grand Prix van Miami. Hij remde veel te laat in de eerste bocht en zorgde voor veel problemen. Alonso vertelde toen dat Hamilton geen straf kreeg ‘omdat hij niet Spaans was’. Dit wakkerde hevige discussies aan binnen de Formule 1-wereld.

Toch ontkent zijn eigen landgenoot Verdegay dit ten stelligste: “Ik zie niet dat er een vervolging tegen de Spanjaarden plaatsvindt”, begint Verdegay, die vice-president is van de Spaanse autosportfederatie, in gesprek met Marca. “Er is enkel een gebrek aan controle. Dat baart mij zorgen en maakt mij bedroefd. Waarom zijn we gestopt met racen in de regen? En nu zijn er van die absurde races achter een Safety Car.”

“Natuurlijk zijn de klachten van Alonso legitiem. Het kan zijn dat de regelgeving lastig te interpreteren is, maar hij wil niet dat alles wat er gebeurt gesanctioneerd wordt. Ik zou Alonso in China, en Lewis Hamilton in Miami, ook niet hebben gestraft. De races zijn meer bedoeld als feest dan als sportief spektakel, het geeft het gevoel dat de Grand Prix van Miami een happening is die georganiseerd wordt om nachobakjes te verkopen.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS