Formule 1

Alpine Alpenglow Hy4: prototype van raceauto op waterstof

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 mei 2024 09:45

Alpine heeft de primeur met de onthulling van de Alpine Alpenglow Hy4, een baanbrekend prototype van een raceauto met een verbrandingsmotor op waterstof. Deze innovatieve ontwikkeling markeert een opwindende stap voorwaarts in de wereld van de autosport en duurzame technologie. Hier volgt een gedetailleerde blik op dit opmerkelijke voertuig en de impact ervan op de toekomst van de autosport.

Alpine Alpenglow Hy4

De Onthulling
De Alpine Alpenglow Hy4 maakt zijn debuut als een rijdend laboratorium, voortbouwend op het concept dat Alpine in 2022 presenteerde op de Autosalon van Parijs. Het prototype wordt voor het eerst tentoongesteld op het circuit van Spa-Francorchamps op 10 mei 2024, voorafgaand aan de TotalEnergies 6-uursrace. Dit wordt gevolgd door een publieksdebuut tijdens het evenement, waar ruim 70.000 toeschouwers getuige zullen zijn van deze revolutionaire raceauto.

Duurzame Prestaties
De Alpine Alpenglow Hy4 vertegenwoordigt de perfecte samensmelting van prestaties en duurzaamheid. Met een verbrandingsmotor op waterstof biedt het prototype opwindende geluiden, krachtige prestaties en een gereduceerde CO2-uitstoot. De naam 'Hy4' verwijst naar waterstof en de vier cilinders van de motor, terwijl het voertuig een nieuw tijdperk inluidt voor CO2-reductie in de autosport en mogelijk ook voor toekomstige productiemodellen.

Alpine Alpenglow Hy4

Technologische Innovatie
De Alpenglow Hy4 is uitgerust met een geavanceerde viercilindermotor die voorloopt op de ontwikkeling van een nieuwe V6-motor, speciaal ontworpen voor waterstof en volledig ontwikkeld door Alpine. Dit illustreert de toewijding van het merk aan het bevorderen van milieuvriendelijke technologieën en prestatiegerichte innovatie in de autosport.

Design en Functionaliteit
Het design van de Alpine Alpenglow Hy4 is doordrenkt met symboliek en functionaliteit. Van zijn koolstofvezel monocoque tot zijn sportieve kenmerken, zoals een echt racestuur en nieuwe wielen die pure snelheid uitstralen, elk aspect van het voertuig is zorgvuldig ontworpen om zowel esthetisch als aerodynamisch te zijn.

Alpine Alpenglow Hy4

Toekomstige Perspectieven
De onthulling van de Alpine Alpenglow Hy4 markeert slechts het begin van een opwindende reis naar de toekomst van de autosport. Als een rijdend laboratorium zal het prototype blijven evolueren en bijdragen aan de ontwikkeling van toekomstige waterstofmotoren en duurzame technologieën in de autosport en daarbuiten.

Met de introductie van de Alpine Alpenglow Hy4 zet Alpine een belangrijke stap richting een meer duurzame en innovatieve toekomst voor de autosport. Dit baanbrekende prototype belichaamt de geest van vooruitgang en technologische innovatie, en belooft een opwindend nieuw hoofdstuk te openen in de wereld van de autosport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS