Formule 1

Alpine Academy domineerde het F1 Academy-weekend in Miami

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 mei 2024 16:00

Abbi Pulling van Alpine Academy domineerde het F1 Academy-weekend in Miami met twee overwinningen uit twee races. Daarmee voltooide ze een bijna perfect weekend in ronde 2 van de serie op het Miami International Autodrome. Abbi scoorde 57 van de maximaal 58 punten in het weekend na een dubbele poleposition en de snelste raceronde in race 2.

F1 Academy Rd 2 Miami Abbi Pulling and football legend Zidane

Abbi (Rodin Motorsport) reed in het supportprogramma van Formule 1 op het circuit van Miami met een tweede en een eerste plaats in de twee trainingen. De Britse domineerde de tijdlijsten in de kwalificatie en pakte poleposition voor beide races. Ze was meer dan een halve seconde sneller dan haar naaste rivale voor race 1 en net iets minder dan een vergelijkbare marge voor race 2, zo dominant was de Britse op het circuit.

Abbi behaalde haar eerste overwinning in F1 Academy op zaterdag. In race 1 ging ze met vijf seconden voorsprong als eerste over de finish. In race 2 pakte ze haar tweede overwinning, met drie seconden verschil, en eiste ze een extra punt op voor de snelste raceronde, omdat ze het hele weekend elke raceronde aan de leiding reed.

Abbi begon het weekend vooraan in het kampioenschap en heeft nu haar voorsprong met 34 punten vergroot, terwijl ze vooruitkijkt naar ronde 3 in Barcelona (21-23 juni).

“Het was bijna een perfect weekend, met 57 van de 58 mogelijke punten", zei Abbi Pulling (Rodin Motorsport). "We hebben het kampioenschap met 34 punten uitgebreid, wat ons goed voorbereidt op Spanje over iets minder dan twee maanden. Vanaf het begin van het weekend lieten we zien dat we snelheid hadden en in de kwalificatie stonden we twee keer pole. In race 1 was het van licht naar vlag vooraan, we zetten onze beste banden in en de afstelling van de auto was geweldig, waardoor we bij het vallen van de finishvlag een gat van vijf seconden konden slaan. Ik startte weer vanaf pole voor race 2. Ik wist dat de auto naast me nieuwe banden had en ik niet, dus het zou zeker een uitdaging worden. Het was zaak om de auto achter me te houden bij de start en ik slaagde erin om me breed te maken. Vanaf dat moment was het een kopie en plakwerk van de eerste race. Het was een droomweekend in Miami. Ik wil al mijn partners, Alpine en Rodin Motorsport bedanken voor het onvergetelijke raceweekend.”