Formule 1

"Red Bull zit niet langer in hun comfort zone! Max had gewonnen als de safety car niet was gekomen"

Uitgegeven door Bart • 11 mei 2024 19:01

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur ziet kiertjes in het zo dominante team van Red Bull. Waar vorig jaar maar één van de 22 races niet gewonnen werd, heeft Red Bull nu al twee van de zes races niet gewonnen. Vasseur denkt dat zijn team Ferrari en McLaren het Red Bull zeker lastig kunnen gaan maken dit jaar.

Frederic Vasseur


"Ik ben niet verrast door de snelheid van McLaren", zegt Vasseur op de website van de F1. "Ze hadden in Miami een upgrade bij en ook bij de races daarvoor was hun snelheid goed. En zo zal het tot het einde van het seizoen ook blijven. Maar ik denk dat McLaren en wij zeker Red Bull kunnen uitdagen. Dan is het alleen nog een kwestie van track position, want het is heel moeilijk inhalen als het onderlinge verschil maar één of twee tienden is."

En als de druk erop staat, kunnen er makkelijker foutjes insluipen, zo beredeneert Vasseur. "Ik denk dat Red Bull nog wel voor ligt en Max had gewonnen als de safety car niet was gekomen. Daar wil ik geen conclusies aan verbinden, maar hij pakte wel pole position en heeft echt nog wel een kleine voorsprong."

"Vergeleken met vorig jaar zitten we er echt goed bij als we alles heel goed voor elkaar hebben. We zetten ze goed onder druk, maar dan moeten we wel agressief met de strategie zijn. Red Bull zit niet langer in hun comfort zone waar ze vorig jaar wel in zaten. Daar liggen echt kansen voor ons. Met een kleine verbetering aan onze kant komen we echt in een goede positie om ze ieder raceweekend aan te vallen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS