Formule 1

'Ik zeg niet dat Red Bull zal crashen, maar de dominantie is voorbij met het vertrek van Adrian Newey'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 mei 2024 18:45

Van Williams tot McLaren en tot Red Bull, teams mogen dan verklaren dat het 'geen probleem' is dat Adrian Newey vertrekt, maar Christian Danner zegt dat het dat zeker wel is.

#f1Adrian Newey en Christian Horner Red Bull Racing F1


Red Bull kondigde in de aanloop naar de Grand Prix van Miami aan dat dit seizoen Newey's laatste volledige jaar bij Red Bull zou zijn, omdat hij het team begin 2025 zal verlaten.

Terwijl teambaas Christian Horner het vertrek van Newey heeft gebagatelliseerd en volhoudt dat hij een goed geoliede technische afdeling achterlaat, zegt Helmut Marko dat het een 'enorm' verlies is voor Red Bull.

Voormalig F1-coureur Danner is het met de Oostenrijker eens. Hij ging zelfs zover om te voorspellen dat dit het 'begin van het einde' is voor de wereldkampioen. "Dit is het begin van het einde van de dominantie van Red Bull Racing," vertelde hij aan het tijdschrift Avd Motorsport.

"Ik zeg niet dat ze zullen 'crashen', maar de dominantie is voorbij met het vertrek van Adrian Newey. In elk team waar Adrian voor werkte, zeiden ze altijd als hij wegging: Geen probleem! Hij is nog steeds de man met het overzicht en de man die de zaak onder controle heeft."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS