Formule 1

Ferrari rept van nieuwe F1-realiteit met 'geen comfortzone meer' of slaat Max Verstappen juist keihard terug

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 mei 2024 17:28

Ferrari-baas Fred Vasseur vermoedt dat Red Bull zich niet meer in zijn comfortzone bevindt nu het in twee van de eerste zes races van 2024 is verslagen.

Fred Vasseur Ferrari F1


Na slechts één race te hebben verloren in heel 2023, is Red Bull dit seizoen verslagen in twee van de zes races die dit jaar tot nu toe zijn verreden. Carlos Sainz van Ferrari won in Australië en Lando Norris van McLaren won in Miami.

Met Max Verstappen op poleposition voor elke race tot nu toe dit seizoen, pakt het nog steeds grotendeels goed uitgepakt voor de Nederlandse coureur. Maar nu Scuderia Ferrari voor de volgende race op Imola uitgebreide upgrades heeft aangebracht in hun toch al competitieve auto, vermoedt teambaas Fred Vasseur dat zowel Ferrari als McLaren de druk op Red Bull kan houden.

“Het is bijna vanaf het begin van het seizoen zo, afhankelijk van het circuit”, zei hij. “Red Bull ligt nog steeds op kop en Max had vandaag kunnen winnen zonder die safety car. Ik wil hieraan geen conclusies verbinden, maar Red Bull pakt steeds de poleposition en het heeft nog steeds een klein voordeel.”

“Wat waar is, is dat we er zijn in vergelijking met een jaar geleden. Als we goed werk leveren en alles voor elkaar hebben. We zetten ze een beetje onder druk - ze moeten agressiever zijn met hun strategie. Ze zitten niet meer in de comfortzone van vorig jaar, toen het niet uitmaakte wat er gebeurde - na ronde twee lag Red Bull op kop.”

“Het is een game changer in de leiding van de race en dit is een kans voor ons, want als we nog een kleine stap maken, zijn we in een positie waarin we elk weekend met ze kunnen vechten.”

De concurrerende teams van Ferrari en McLaren hebben hoop gekregen, maar slaat Max Verstappen juist keihard terug zoals vaker is gebeurd? In Australië waar de winst naar Ferrari ging, kende Verstappen remproblemen en in Miami was Verstappen ongelukkig met de Safety Car en had hij schade aan zijn vloer van de RB20. We zullen zien. Het maakt de volgende F1 in Imola weer een spannende aangelegenheid hoe de krachtsverhoudingen ervoor staan...

Prestaties van Verstappen ‘moeten we koesteren’

Onlangs opperde René van der Gijp in Vandaag Inside dat Max Verstappen wel wat meer erkenning mag krijgen. Hij vertelde hier dat we de prestaties van Verstappen ‘moeten koesteren’. "Op dit moment heb ik het idee dat we normaal gaan vinden wat Verstappen doet", begint ‘Gijpie’. "Misschien hebben wij de afgelopen vijf jaar, of de komende vijf jaar, naar de beste autocoureur aller tijden gekeken. Misschien wordt dat nooit meer verbeterd." Check het fragment hieronder:


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS