Formule 1

Williams dringt aan op 'oplossing' voor probleem Logan Sargeant - twee kandidaten in de running

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 mei 2024 11:00

Laat wonderkind Kimi Antonelli maar zitten, Ralf Schumacher vindt dat als Williams een vervanger wil voor Logan Sargeant, ze naar Mick Schumacher moeten kijken.

nullMick Schumacher F1


De toekomst van Sargeant in de Formule 1 stond op losse schroeven tijdens de Grand Prix van Miami toen bekend werd dat een onbekend team, volgens speculaties Williams, dispensatie had aangevraagd bij de FIA om Antonelli te laten racen voor zijn achttiende verjaardag.

De Italiaan is pas zeventien jaar oud en heeft de toestemming van de FIA nodig om aan een Grand Prix deel te nemen nadat de Formule 1 een minimumleeftijd van achttien jaar heeft ingesteld. Antonelli wordt pas achttien op de zondag van de Grand Prix van Nederland in augustus.

Sargeant zou zijn stoeltje verliezen als de FIA het verzoek zou inwilligen.

Maar terwijl Williams en Mercedes allebei ontkenden dat de Italiaan in de auto zetten bij de volgende race in Imola het plan was, gelooft Schumacher dat de tijd van Sargeant voorbij is. "Het is duidelijk dat Sargeant overweldigd is", vertelde de voormalig F1-coureur aan het Formula1.de YouTube-kanaal. "Zo is het nu eenmaal. Hij maakt veel fouten en je ziet het aan hem, zelfs eerder in China waar hij weer spinde. Zijn lichaamstaal zegt alles. Hij en het team zouden zichzelf een plezier doen als ze op de een of andere manier een oplossing kunnen vinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS