Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

FRECA: SuperSwede Beganovic wint in Monaco, Haverkort grijpt net naast podium +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 mei 2022 08:19

Na in de eerste race een knappe tweede positie te bemachtigen kwam, zag en overwon de Zweedse Dino Beganovic tijdens de tweede race van het weekend in het Formula Regional European Championship die dit weekend in actie komen in het voorprogramma van de Formule 1. De 28 coureurs reden door de krappe straatjes van het Prinsendom van Monaco. Hadrien David en Gabriele Mini stonden naast de Zweed op het podium. Kas Haverkort begon en eindigde de race op de vierde positie. Laurens van Hoepen was net als tijdens de eerste race de snelste rookie.

Formula Regional European Championship

Beganovic begon de race vanaf pole, terwijl Gabriele Mini van ART Grand Prix probeerde de tweede plaats in de eerste bocht over te nemen door laat te remmen. Hadrien David van R-ace GP hield zich echter aan de buitenkant van de Italiaan en kon zodoende zijn positie behouden. Door incidenten van Roman Bilinski en Marceo Capietto kwam al in de eerste ronde de safety car op de baan.

Joshua Defek van het Nederlandse Van Amersfoort Racing miste bij het inremmen voor de chicane zijn rempunt en raakte de achterkant van Lorenzo Fluxa. Beide coureurs konden hun weg vervolgen, maar Defek moest wel naar binnen voor een nieuwe voorvleugel.

Na het einde van de safety car sloeg Beganovic direct een gaatje, dit ‘gaatje’ bedroeg na 20 minuten race al vijf seconden. Maar David zette de aanval in en liep significant in op de Ferrari-junior. Uiteindelijk kwam de Fransman te kort om een inhaalactie te proberen.

Kas Haverkort verhoogde in de eindfase van de race ook zijn tempo en probeerde een aanval te forceren op Mini. Halverwege de laatste ronde merkte Haverkort dat een inhaalactie niet meer in het vat zat en besloot gas terug te nemen. Door P3 in de eerste race en een keurige P4 in race twee staat de Nederlandse VAR-coureur momenteel op de vierde positie in het kampioenschap. Laat de top vier nu precies de uitslag van deze race zijn. Beganovic staat momenteel op de eerste positie met 129 punten achter zijn naam, David op P2 met 74 gevolgd door Mini en Haverkort met respectievelijk 67 en 59 punten.

Volgend weekend komt het FRECA in actie op het Franse circuit van Paul Ricard. In het weekend van 19 juni komt het FRECA in actie op het circuit van Zandvoort, tijdens het GT World Challenge Europe waar onder andere Jack Aitken, Christian Klein én Valentino Rossi en vele toppers uit de GT's in actie komen.