Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Eerste volledig vrouwelijke line-up! Iron Dames project stapt in FRECA met twee snelle jongedames

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 april 2024 11:34

Iron Dames, het baanbrekende initiatief voor de promotie van vrouwen in de autosport, kondigt met trots haar baanbrekende deelname aan het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) aan, dat haar eerste volledig vrouwelijke line-up verwelkomt en zich aansluit bij de beweging om vrouwelijke racetalenten te promoten en te ontwikkelen.

Iron Dames project stapt in FRECA

Iron Dames kreeg de unieke kans om deel te nemen aan het fel concurrerende kampioenschap en besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan om haar rol als toegangspoort voor de meest uitmuntende vrouwelijke coureurs verder uit te bouwen.

De FRECA bevindt zich tussen de Formule 4- en Formule 3-categorieën en is een cruciale stap op de ontwikkelingsladder naar de Formule 1. Het is het perfecte platform voor opkomende talenten om de rangen van de professionele racerij te beklimmen. De opname van het Iron Dames-project in het kampioenschap is een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding en missie van het kampioenschap om de kampioenen van morgen te ontwikkelen en ze naar het hoogtepunt van elke discipline te brengen, inclusief singleseater racen.

Iron Dames project - FRECA - Marta Garcia - Doriane Pin

Aan het hoofd van de eerste FRECA-campagne van Iron Dames staan twee formidabele vrouwelijke deelnemers: De Franse sensatie Doriane Pin en het Spaanse talent Marta Garcia, die allebei de geest van vrouwelijke emancipatie en uitmuntendheid in de autosport belichamen, wat het DNA is van het Iron Dames-project.

Doriane Pin, 20 jaar oud, heeft zich ontpopt als een van de meest veelbelovende talenten van haar generatie, waardoor ze kon deelnemen aan het Mercedes-AMG F1 Junior-programma en het F1 Academy-kampioenschap van 2024. Nadat ze tijdens haar debuutrace in Jeddah uitstekend presteerde, met onder meer twee polepositions en een overtuigende overwinning, sluit ze zich aan bij FRECA om haar ervaring met eenzitters verder te vergroten. Met een schat aan solide ervaring op haar jonge leeftijd heeft ze haar sporen nagelaten in alle disciplines waarin ze uitkwam, of het nu ging om karten, GT's, prototypes in het FIA World Endurance Championship of onlangs als rookie in de Formule 4 South East Asia. Als onderdeel van haar drukke programma voor 2024 blijft Doriane ook met één been in de enduranceracerij staan, door deel te nemen aan FIA WEC-races, waaronder de 24 uur van Le Mans als lid van de Iron Dames-crew.

Iron Dames project stapt in FRECA

Marta Garcia, 23 jaar, is de laatste opvallende toevoeging aan het Iron Dames-team en was een natuurlijke keuze voor het nieuwe, volledig vrouwelijke FRECA-programma. Met een carrière vol overwinningen in de F1 Academy Series, W Series en prestigieuze karttitels spreekt Marta Garcia's staat van dienst boekdelen over haar vaardigheden en vastberadenheid. Als eerste kampioen van F1 Academy heeft Marta steeds laten zien dat ze kan uitblinken in een competitieve omgeving, waardoor ze een geduchte kanshebber is in FRECA.

Op de kalender van de serie staan tien internationaal gerenommeerde locaties op enkele van de beroemdste F1-racecircuits van Europa. Het seizoen begint op 12 mei op Hockenheim, gaat dan op 26 mei naar Spa-Francorchamps en op 9 juni naar Zandvoort. De Hungaroring is op 23 juni gastheer van de vierde ronde van het seizoen, gevolgd door races op het golvende terrein van Mugello Circuit op 14 juli en op Paul Ricard tegen het einde van de maand op 21 juli. Het kampioenschap komt op 8 september weer in actie in Italië op Imola en op 15 september in Oostenrijk op de Red Bull Ring. De voorlaatste ronde van het seizoen vindt plaats in Spanje op 29 september in Barcelona, terwijl de grote finale op het programma staat in Monza op 27 oktober.

Iron Dames project stapt in FRECA

Deborah Mayer, oprichter van het Iron Dames Project: "Ik ben erg blij dat het Iron Dames-project met Doriane en Marta deelneemt aan de FRECA. De stap naar een nieuw eenzitterkampioenschap is een volgende stap in ons streven om het slimste vrouwelijke talent in de autosport te promoten en te ontwikkelen. We kijken ernaar uit om te zien hoe ze deze uitdaging aangaan en hun reis naar het hoogste niveau voortzetten."

Doriane Pin deelde haar opwinding en zei: "Ik ben dankbaar voor deze kans om deel te nemen aan zo'n kampioenschap. Ik ben volledig toegewijd aan deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten om de baan op te gaan en er het beste van te maken. Het is fantastisch om samen met Iron Dames en Mercedes een nieuwe belangrijke stap te zetten in de eenzitterracerij. Samen met Marta willen we jonge meisjes over de hele wereld inspireren om onbevreesd hun dromen na te jagen en kansen in de racerij te omarmen."

Marta Garcia voegt daaraan toe: "Ik ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van het nieuwe Iron Dames FRECA-programma en ik kan niet wachten tot het seizoen begint. Ik ben vastbesloten om zo hard mogelijk te werken om dit project te laten slagen en zo ons potentieel echt te bewijzen. Ik kijk er ook naar uit om met Doriane samen te werken. Ik denk dat we een goed op elkaar ingespeelde combinatie zijn en dat we positief zullen samenwerken om het team en onszelf vooruit te helpen, te leren en te bereiken. Ik wil Iron Dames bedanken voor deze kans, laten we er het beste van maken!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS