Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Driftkampioen maakt de stap naar formuleauto's

Uitgegeven door HJ van Keulen • 29 januari 2024 09:00

ART Grand Prix is verheugd te kunnen bevestigen dat Yaroslav Veselaho in het komende seizoen 2024 met het team de overstap zal maken naar het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). De jonge coureur uit Oekraïne heeft tot nu toe een atypische carrière achter de rug, waarin hij zijn racevaardigheden niet aanscherpte in de kartsport. In plaats daarvan is Yaroslav een opkomend talent in de internationale driftscènes, toen hij in 2020 de jongste Oekraïense driftkampioen werd.

Yaroslav Veselaho ART Grand Prix FRECA

Twee jaar later nam hij deel aan het Drift Masters Europees Kampioenschap en sloot hij zich weer aan bij de Winfield Racing School. Vorig seizoen koos Yaroslav er op 18-jarige leeftijd voor om zijn focus te verleggen naar eenzitters en maakte hij zijn debuut in het Franse F4-kampioenschap toen hij in Pau zijn eerste punten veiligstelde.

Yaroslav Veselaho:
"Ik voel me zeer gelukkig en vereerd dat ik bij ART Grand Prix mag rijden, omdat ze een van de topteams in de autosport zijn met een rijke en diverse geschiedenis. Tijdens mijn eerste testdagen zorgden ze ervoor dat ik me meteen thuis voelde en ik leer elke dag zoveel van ze. De wintertests waren erg nuttig en behulpzaam en ik denk dat we een sterk pakket en veel potentieel hebben voor het komende seizoen. Ik kan niet wachten om deel te nemen aan het FRECA-kampioenschap, dat nu een van de meest uitdagende en prestigieuze series ter wereld is. Als Oekraïner ben ik ook erg trots dat ik mijn land mag vertegenwoordigen op het internationale podium. Ik draag de Oekraïense vlag in mijn hart en wijd al mijn inspanningen aan toekomstig succes."

Sébastien Philippe:
"Dankzij Yaroslavs oorspronkelijke carrière heeft hij een aantal geweldige vaardigheden en wagenbeheersing opgedaan, en zijn competitieve geest heeft hem naar het hoogste niveau gebracht van een vormende discipline, driften. In FRECA met ART Grand Prix krijgt hij de kans om zijn talent in eenzitters te perfectioneren en de ladder van een zeer selectief kampioenschap te beklimmen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS