Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Nikita Bedrin in zee met Nederlandse MP Motorsport voor volledig FRECA-seizoen: “Ik ben heel enthousiast"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 maart 2024 08:01

Nikita Bedrin, die met een Italiaanse licentie rijdt, heeft zich aan MP Motorsport verbonden voor een volledig seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine. De 18-jarige coureur uit Belgorod (Rusland) krijgt Nikhil Bohra en Valerio Rinicella als teamgenoten.

Nikita Bedrin MP Motorsport


Bedrins contract volgt na een seizoen waarin de succesvolle PHM Academy-coureur aan zowel de FIA Formule 3 als het FRECA deelnam. De tiener schitterde in de FIA F3 dankzij twee podiumplaatsen op de Hungaroring en Spa, daarnaast pakte hij een podium in de laatste FRECA-ronde op Hockenheim. Aan het begin van het seizoen nam Bedrin bovendien deel aan het Formula Regional Middle East Championship. Daar behaalde hij als PHM-coureur twee overwinningen en pole positions. Bedrin gaat nu opnieuw seizoenen in de FIA F3 en het FRECA combineren, nadat hij tijdens de openingsronde in Bahrein al zijn seizoensstart in de FIA F3 beleefde. Na succesvolle tests op Mugello, Imola en Barcelona, waarin hij in vrijwel elke sessie in de top-zes eindigde, voegt Bedrin zich nu bij het eerder aangekondigde duo Nikhil Bohra en Valerio Rinicella in het drie auto’s tellende FRECA-team van MP.

“Ik ben heel enthousiast over mijn FRECA-deelname met MP Motorsport”, aldus Bedrin. “MP weet van wanten in dit zeer competitieve kampioenschap. We hebben bovendien sterk gepresteerd tijdens de tests. Nu mijn toekomst voor dit seizoen vastligt, werk ik graag nauw met het team samen aan een zo positief mogelijke start van ons FRECA-seizoen, in mei op Hockenheim. Ik ben blij met Nikhil en Valerio als mijn teamgenoten: ze bleken allebei even snel tijdens onze tests samen. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat we elkaar vooruit zullen helpen naarmate het seizoen vordert.”

“Het is geweldig om een coureur met de ervaring van Nikita in onze FRECA-bezetting te mogen verwelkomen”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Hij verraste vorig jaar in zowel de FIA F3 als het FRECA. We kijken ernaar uit om zijn ontegenzeggelijke talent in te zetten voor een sterke reeks van resultaten in het FRECA. Met Nikita, Nikhil en Valerio hebben we drie coureurs die vanaf het begin van het seizoen vooraan kunnen meerijden, dus onze vooruitzichten voor het seizoen 2024 zijn bijzonder goed.”

Bedrin stapte na de karts met groot succes over naar de formuleauto’s door meteen overwinningen te pakken en in 2021 als beste debutant te eindigen in zowel de Italiaanse als de Duitse F4. Meer overwinningen en podiumplaatsen volgden in 2022, waarna hij in 2023 begon aan zijn dubbele campagne in de FIA F3 en het FRECA. In de karts was Bedrin de Russische Super Mini-kampioen van 2016 en de Italiaanse OK Junior-kampioen van 2019. Ook eiste hij de eerste plaats op in de WSK Super Master Series van 2020 en de Champion of the Future Series van 2020, beide op OK-niveau.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS