Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

LINE-UP: Nederlandse MP Motorsport maakt drivers line-up compleet

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 maart 2023 01:01

Sami Meguetounif gaat opnieuw met MP in zee voor tweede FRECA-termijn
De snelle Fransman Sami Meguetounif blijft bij MP Motorsport voor zijn tweede volledige seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). Door opnieuw met MP in zee te gaan, wil de 18-jarige coureur uit Marseille de belofte vervullen die hij al in zijn eerste seizoen heeft laten zien. Met de komst van Meguetounif voltooit MP zijn FRECA-bezetting. Ook Dilano van 't Hoff en Victor Bernier maken daar deel van uit.

Sami Meguetounif


Meguetounif trad eind 2021 al vier keer aan met het Nederlandse team en voltooide in 2022 zijn eerste volledige FRECA-seizoen, met als hoogtepunt een sterke tweede plaats op Spa. Na in het naseizoen uitvoerig met MP te hebben getest, ging de jonge Fransman met MP van start in het winterkampioenschap van de Formula Regional Middle East (FRME). Het resultaat daarvan was een overwinning, twee podiumplaatsen en twee pole positions. Die ervaring bereidde hem goed voor zijn tweede volledige termijn in het FRECA.

“Ik heb er geen moment aan getwijfeld om opnieuw met MP ten strijde te trekken in het Formula Regional European Championship by Alpine”, aldus Meguetounif. “Onze snelheid in het FRME-kampioenschap bevestigde die overtuiging alleen maar. Je merkt ook hoe groot het vertrouwen in het team is na het veroveren van de coureur- en teamtitels in de FIA Formule 2. Het FRECA-team is net zo ‘in the winning mood’ en ik help er graag aan mee om dat gevoel waar te maken. FRECA is natuurlijk een enorm competitief kampioenschap, maar ik weet zeker dat wij tot de koplopers gaan behoren.”

Sami Meguetounif podium


“Het is geweldig nieuws dat we met Sami verder kunnen”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Er bestaat geen twijfel over Sami’s natuurtalent – en we zijn volledig van plan om elk stukje daarvan te ontsluiten nu we het nieuwe FRECA-seizoen ingaan. Met zijn pure snelheid staat het buiten kijf dat we ernaar moeten streven om elke ronde van het kampioenschap te strijden om punten en podiumplaatsen.”

Meguetounif betrad als de Franse OK Junior-kampioen van 2018 de internationale kartwereld op OK-niveau. In 2019 kwam hij vervolgens uitstekend voor de dag in de Euro Series en Super Master Series van WSK en het CIK-FIA World Championship. Nadat hij aan het eind van het jaar al drie races had gereden in het Franse F4-kampioenschap, volgde er een volledig seizoen in 2020. Daarin boekte hij een overwinning en behaalde hij acht podiumplaatsen, op weg naar de vierde plaats in het eindklassement. In 2021 was Meguetounif actief in de Duitse en Italiaanse F4 voordat hij de overstap maakte naar het FRECA.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS