Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Valerio Rinicella promoveert naar FRECA met MP Motorsport

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 december 2023 13:02

Valerio Rinicella heeft voor zijn promotie naar het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) besloten om het vertrouwde nest niet te verlaten. De 16-jarige Romein maakt komend seizoen de overstap vanuit het Spaanse F4-kampioenschap en blijft in het FRECA rijden voor MP Motorsport uit Westmaas.

Valerio Rinicella MP Motorsport

Twee jaar geleden begon de getalenteerde Italiaan zijn autosportcarričre bij het Nederlandse team. Na een succesvol tweede jaar in het Spaanse Formule 4-kampioenschap, waarin hij zich ontpopte als een van de koplopers, vond hij geen reden om zijn heil elders te zoeken voor de volgende stap op de formuleladder. Nadat hij in 2022 al twee podiumplaatsen wist te scoren, behaalde Rinicella dit seizoen zijn eerste twee overwinningen en daarnaast 12 podiumplaatsen en vier pole positions. Daarmee eindigde hij als derde in het kampioenschap van 2023. Nu maakt hij samen met MP Motorsport de overstap naar het FRECA, wat de waarde onderstreept van de talentenladder die het Nederlandse team heeft opgebouwd.

“Het is geweldig nieuws dat ik bij MP kan blijven voor mijn debuutseizoen in het FRECA”, aldus Rinicella. “Het wordt een prachtige nieuwe uitdaging in Europa’s meest competitieve klasse op dat niveau. Ik weet zeker dat een vertrouwde omgeving de overgang gaat vergemakkelijken, want daardoor kan ik me beter concentreren op de auto en de opdracht. Zo kan ik ongetwijfeld mijn leercurve verkorten. Het wordt een lang en pittig jaar op de mooiste circuits van Europa, dus ik kan niet wachten!”

Valerio Rinicella MP Motorsport

“In de afgelopen twee seizoenen is Valerio uitgegroeid tot een belangrijke schakel in onze Spaanse F4-bezetting”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Hij wierp zich zelfs op als de nummer 1 in ons team in de titelstrijd van 2023. Daarin streed hij elke race om de overwinning en pakte er zelf ook een paar. Daardoor hebben we het gevoel dat hij meer dan klaar is voor een promotie naar het FRECA. We kijken ernaar uit om hem te begeleiden op weg naar goede prestaties in zijn debuutseizoen in dit zeer competitieve kampioenschap.”

Voordat hij de overstap maakte naar de Formule 4, was Rinicella actief in de Italiaanse kartwereld. In 2019 kwam hij op 60 Mini-niveau uit in de WSK Super Master Series en WSK Euro Series. In het door de pandemie beperkte seizoen 2020 reed Rinicella regelmatig in de top-vijf van het Europees kartkampioenschap voor OK Juniors. Daarnaast nam hij deel aan WSK’s Euro Series en Super Master Series. In 2021 ging hij verder in diezelfde twee WSK-kampioenschappen, nu op OK-niveau, voordat de formuleauto’s voor hem in beeld verschenen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS