Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Kas Haverkort wil na overwinning in Zandvoort FRECA-carrière op een hoogtepunt afsluiten: "Nu kijken naar de toekomst"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2023 19:02

Kas Haverkort (19) won afgelopen weekend zijn tweede Formula Regional European Championship by Alpine-race van het seizoen op het circuit van Zandvoort. Dit weekend rijdt de Van Amersfoort-coureur zijn laatste race in het kampioenschap op het circuit van Hockenheim. Het kampioenschap is al vergeven, maar met heel veel geluk zou hij nog derde kunnen worden. De coureur uit Hardenberg focust zich liever op de vierde plek en hoopt zijn FRECA-carrière mooi af te sluiten. Haverkort weet zelf nog niet wat hij volgend jaar gaat doen.

Kas Haverkort

“Het was een geweldig weekend”, begint hij bij RaceXpress over het raceweekend in Zandvoort. "Vanaf de eerste ronde van de kwalificatie voelde ik de snelheid. Ik behaalde een top-drie ronde en zette gelukkig de laatste ronde op P1 voor mijn groep. Een geweldige uitgangspositie voor de race", gaat het jonge talent verder. Vol enthousiasme vertelt Haverkort over het verloop van de eerste race: "De race zelf was fantastisch. Ik lag de hele tijd op P1 en had een uitstekende snelheid. Het was geweldig om te winnen en mijn team en supporters trots te maken."

Haverkort verkeerde de afgelopen races in een paar lastige situaties. Het zat Kas en zijn team niet mee, dus de overwinning was meer dan welkom: "Na een paar moeilijke races hadden we deze overwinning echt nodig, zowel voor mezelf als voor het team. Het voelde geweldig om te laten zien dat we nog steeds de snelheid hebben en iedereen was erg blij."

Kas maakt zich op voor zijn laatste raceweekend in de serie. Als hij twee keer zou winnen en Tim Tramnitz twee keer geen punten scoort, dan zou Haverkort nog de derde positie in het kampioenschap kunnen bemachtigen. Haverkort gaat er dan ook niet van uit dat de derde plek gaat lukken: "Hoewel het lastig wordt om P3 te behalen in het kampioenschap, gaan we ons best doen op Hockenheim en proberen we nog wat goede resultaten te behalen. Hoewel we dit jaar geen kampioen worden, kijk ik met trots terug op mijn carrière tot nu toe. Ik had graag het kampioenschap gewonnen, maar we hebben nog steeds snelheid en laten dat zien."

De plannen voor volgend jaar? Die zijn er nog niet. Kas is druk bezig om alle opties te bekijken: "Wat betreft volgend jaar, we zijn nog bezig met het bekijken van onze opties en wat het beste is voor mijn carrière. We zijn zeker bezig met de toekomst."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS