Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

FRECA: Kas Haverkort snel onderweg tijdens eerste testdag in Paul Ricard

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 maart 2023 20:22

Op de eerste dag van de collectieve tests van de FRECA op het Paul Ricard circuit in Le Castellet was de Fransman Macéo Capietto van Team RPM de snelste coureur. In de ochtendsessie zette hij met 1:58.021 de snelste tijd neer en hij bleef in de middagsessie ongeslagen.

FRECA

Andrea Kimi Antonelli, een Italiaanse rookie van PREMA Racing, voerde de tweede sessie aan en behaalde de tweede plaats in het gecombineerde klassement met een achterstand van slechts 0.021 seconden. Zijn Braziliaanse teamgenoot Rafael Camara eindigde als derde met een achterstand van +0.106 na het rijden van zijn snelste ronde in de ochtendsessie.

Kas Haverkort, de Nederlandse coureur van Van Amersfoort Racing, eindigde bovenaan het dagklassement met een voorsprong van 0.170 seconden. Hij werd gevolgd door Tim Tramnitz, een Duitse coureur van R-ace GP, die desondanks in staat was om extreem snelle ronden te rijden nadat hij de snelste tijd had neergezet tijdens de eerste collectieve test in Spanje.

Martinius Stenshorne van Van Amersfoort Racing, Laurens Van Hoepen van ART Gran Prix en Santiago Ramos van RPM behaalden respectievelijk de posities zes tot en met acht en wisten de achterstand onder een halve seconde te houden.

Lorenzo Fluxa van PREMA Racing en Joshua Dufek van Van Amersfoort Racing sloten de top 10 af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS