Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Zoon van ex-Ferrari F1-coureur gaat racen voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing: "Ik ben er trots op"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 2 april 2024 18:00

Brando Badoer gaat zijn loopbaan voortzetten bij Van Amersfoort Racing voor het komende 2024 Formula Regional European Championship by Alpine. "We zijn verheugd", laat het Nederlandse team weten bij de aankondiging. "Na een succesvol jaar in het prestigieuze Italiaanse F4-kampioenschap maakt Brando de sprong naar de competitieve FRECA-serie. Brando Badoer, een Italiaans racewonder, is pas 17 jaar oud en heeft al snel naam gemaakt in de autosport. Zijn goede prestaties en resultaten hebben hem in beeld gebracht bij McLaren en hij zal dit seizoen worden geëvalueerd als optie voor het McLaren Driver Development Programme."

Brando Badoer

"Ik ben er trots op dat ik voor mijn debuut in FRECA weer in de racekleuren van Van Amersfoort mag rijden", zei Brando, zoon van voormalig Scuderia Ferrari F1 test- en racecoureur Luca Badoer. "Ik ben er klaar voor en verheug me erop om deze nieuwe uitdaging samen met mijn team aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om te beginnen!"

"We zijn ontzettend blij en trots om de samenwerking met Brando voort te zetten", zegt VAR's CEO Rob Niessink. "Hij heeft jaar na jaar laten zien dat hij veel potentie heeft en we zijn blij dat hij opnieuw heeft besloten om bij ons te blijven voor zijn volgende stap in zijn carrière! We kijken ernaar uit en verwachten veel goede resultaten en we kijken ernaar uit om het seizoen met hem te beginnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS