Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Braziliaans talent tekent bij Van Amersfoort Racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 december 2023 13:28

De 16-jarige Pedro Clerot heeft getekend bij Van Amersfoort Racing voor wat zijn eerste seizoen in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) zal worden. Clerot stapt over naar FRECA na twee jaar intensief Formule 4-racen.

Pedro Clerot VAR FRECA

Pedro begon al op jonge leeftijd met competitief karten vanaf zijn negende en voordat hij twee jaar geleden debuteerde in de Formule 4, had hij al meerdere nationale kartkampioenschappen op zijn naam staan.

De overstap naar de Singleseaters kwam er in 2021 toen Clerot, die momenteel als een van de zes finalisten meedoet aan de Ferrari Driver Academy Scouting World Finals, toetrad tot de grid van het Braziliaanse Formule Delta-kampioenschap. Met negen van de veertien podiumplaatsen werd Pedro gekroond tot vice-kampioen en eiste hij de rookietitel op in zijn eerste seizoen openwielracen.

Een jaar later ging de in Brasília geboren coureur door met het tonen van zijn talent door de eerste editie van het Braziliaanse F4-kampioenschap te domineren. Hij veroverde de titel vroegtijdig tijdens de voorlaatste ronde van het seizoen, wat hem de prestigieuze Braziliaanse "Golden Helmet"-onderscheiding opleverde.

Pedro maakte zijn Europese racedebuut door deel te nemen aan geselecteerde rondes van het Italiaanse F4-kampioenschap in 2022. Vervolgens maakte hij eerder dit jaar verschillende gastoptredens in de UAE F4-serie, allemaal met het doel om zich voor te bereiden op het Spaanse F4-kampioenschap, dat hij in 2023 afsloot met meerdere racezeges.

Nu gaat Clerot een stap omhoog op de autosportladder met het FRECA-team van Van Amersfoort Racing. Het kampioenschap gaat in mei van start op tien circuits door heel Europa en eindigt eind oktober op de legendarische snelheidstempel Monza.

Lees HIER de reacties en meer!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS