Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Via mooie prestaties in de karts en F4 gaat Evan Giltaire met ART Grand Prix naar FRECA: "Ik ben dolblij"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 januari 2024 17:35

ART Grand Prix kondigt met trots aan dat Evan Giltaire zijn debuut zal maken bij het team in het komende 2024 Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA).

Evan Giltaire ART Grand Prix FRECA

De 17-jarige Franse coureur begon zijn carrière op achtjarige leeftijd in de kartsport en won zijn eerste nationale titel in de 2018 Cadet French Cup. Nadat hij zich had gekwalificeerd voor de Rotax Max Challenge World Finals in Brazilië, maakte de jonge Fransman indruk door het grootste deel van de race aan de leiding te rijden, voordat hij noodgedwongen moest opgeven vanwege motorpech.

In de OK Junior-categorie boekte Evan constant vooruitgang en behaalde hij verschillende top 10-klasseringen op internationaal niveau. In 2021 nam hij het in de OK-categorie op tegen ervaren rivalen en behaalde een 6e plaats algemeen. Het jaar daarop won hij het Franse kampioenschap voor senioren, werd hij 5e in Europa en won hij de IAME-wereldtitel in de categorie X30. Evan sloot het seizoen 2022 af met een overwinning tijdens de SKUSA SuperNationals in Las Vegas.

Eind 2022 maakte Evan een opmerkelijke overstap naar de eenzitterracerij en behaalde hij de tweede plaats tijdens de Richard Mille Young Drivers Academy. Van daaruit werd hij Frans Formule 4-kampioen in 2023, zijn debuutseizoen. Tegen het einde van het jaar maakte hij zijn eerste opwachting in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) met ART Grand Prix, waar hij deelnam aan de laatste twee rondes van het seizoen.

Evan Giltaire:
"Ik ben dolblij dat ik bij ART Grand Prix aan de slag kan, zonder twijfel het beste team in de juniorformules en een team waar ik me erg thuis voel. Het warme welkom en de soepele integratie die ik tijdens mijn eerste twee races en de wintertests heb ervaren, hebben ervoor gezorgd dat ik positieve gevoelens heb ontwikkeld. FRECA is zeer competitief, waardoor het lastig is om specifieke doelen te stellen, maar na een succesvol 2023 hoop ik dat ik kan strijden voor racezeges en dat ik mijn progressie van start tot finish voortdurend kan verbeteren. Veel dank aan al mijn partners die me steunen op deze nieuwe reis, en aan ART Grand Prix."

Sébastien Philippe:
"Zowel in de karting als bij zijn debuut als eenzitter heeft Evan laten zien over de sportieve en persoonlijke kwaliteiten te beschikken die nodig zijn om snel en effectief te leren en vooruitgang te boeken. Zijn debuut in FRECA met ART Grand Prix bevestigt dat onze wegen uitstekende redenen hebben om samen te komen in 2024, wanneer het team en Evan zich zullen richten op deelname aan de top van het veld."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS