Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

James Wharton maakt de sprong naar FRECA met PREMA Racing

Uitgegeven door HJ van Keulen • 3 januari 2024 15:00

James Wharton maakt in 2024 met PREMA Racing de overstap naar het Formula Regional European Championship by Alpine, zo kondigt het team met trots aan.

James Wharton PREMA Racing FRECA

Wharton maakte zijn autosportdebuut bij het team in 2022 vanuit de karting. De jonge AustraliŽr, geboren in 2006, behaalde al snel zijn eerste overwinningen in het Formule 4 UAE-kampioenschap en vervolgde zijn Europese campagne met een overwinning en meerdere podiumplaatsen in het Italiaanse en Duitse Formule 4-kampioenschap. Aan het einde van zijn eerste jaar pakte hij de vijfde plaats overall in beide series.

In 2023 zette hij zijn winnende vorm voort door vroeg in het seizoen de Formule 4 UAE-titel te veroveren. Daarna behaalde hij de vierde plaats in het Italiaanse kampioenschap en streed hij voor de nieuwe titel in het Euro4-kampioenschap voordat hij tweede werd. In 2024 maakt hij de stap naar de uitdagende Europese series en rijdt hij op 10 van de mooiste circuits van Europa.

Nu PREMA's line-up van vier auto's compleet is, kijkt het team uit naar de voorbereidingen voor het seizoen.

Rene Rosin - Teamleider
"We hebben tot nu toe een geweldige relatie gehad met James en we kijken ernaar uit om hem ook in 2024 bij ons te hebben. Hij heeft altijd gevochten voor overwinningen en podiumplaatsen in elk kampioenschap, dus we vertrouwen erop dat hij hetzelfde kan doen in FRECA. We weten dat dit een bijzonder lastige serie is, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we erin zullen slagen alle stappen te zetten die nodig zijn om samen ons potentieel te maximaliseren en een succesvolle leerervaring te hebben."

James Wharton
"Ik ben super enthousiast om door te gaan en de volgende stap in mijn carriŤre te maken naast mijn tweede familie. Ik kan niet wachten om te beginnen en de stappen te blijven maken die we de afgelopen twee seizoenen in de Formule 4 hebben gemaakt! Ik voel me vereerd met het vertrouwen van Rene en ik bedank het team dat ze me de kans hebben gegeven voor de volgende stap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS