Autosport NL • Dutch GT4

FOTO: Las Moras Racing en Equipe Verschuur in 2017 met twee nieuwe McLaren 570S GT4’s

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 januari 2017 06:24

Nijmegen – De vooraanstaande Nederlandse raceteams Las Moras Racing en Equipe Verschuur komen in het autosportseizoen van 2017 met een spectaculair nieuw programma en dito auto aan de start van diverse kampioenschappen. Een belangrijk speerpunt van de activiteiten in 2017 is de deelname aan de GT4 European Series by 102 Competition. In dit kampioenschap zetten de teams een nieuw wapen in: de McLaren 570S GT4. Een prestigieuze auto, waarvan er door het in Nijmegen gesitueerde team twee zijn aangeschaft, met een optie op een derde auto. Naast deelname aan de GT4-serie maken ook lange-afstandsraces deel uit van het programma voor het komende seizoen.

McLaren 570S GT4


Las Moras Racing en Equipe Verschuur hopen hoge ogen te gooien met de McLaren 570S GT4, een auto die pas vanaf dit seizoen beschikbaar is voor klantenteams na intensief testwerk door de Britse autofabrikant en zijn partners. De 570S GT4 is uitgerust met een 430 pk sterke twinturbo-V8-motor, met een koppel van 470 Nm bij een gewicht van 1425 kilogram.

Frans Verschuur licht toe: “De McLaren 570S GT4 geeft ons een mooie nieuwe uitdaging voor 2017 en verdere jaren. De auto is nieuw in de GT4-klasse, een klasse waarvan je ziet dat hij aan populariteit steeds meer terrein wint. Ook steeds meer fabrikanten beginnen de kracht van deze klasse in te zien, want niet alleen McLaren komt met een geheel nieuwe auto, maar ook merken als BMW en Mercedes zijn druk bezig met de ontwikkeling van een eigen GT4 vanuit hun hoofdkantoren. En wat is er nu mooier om met een veld van aansprekende merken in een sterk bezet kampioenschap uit te komen?”

Verschuur vervolgt: “Momenteel zie je in het autosportlandschap natuurlijk diverse klasses en kampioenschappen, elk met een eigen identiteit. Kostentechnisch zien mijn team en ikzelf in GT4 toch een van de beste toekomstperspectieven. In vergelijking tot GT3 is het budgettair veel aantrekkelijker om uit te komen in het GT4-kampioenschap. Zoals eerder gezegd: je rijdt met en tegen aansprekende auto’s en merken, op internationaal aansprekende circuits. Ook het plezier in het racen blijft behouden en dat is cruciaal. Voor coureurs is GT4 ten opzichte van bijvoorbeeld TCR in mijn ogen ook aantrekkelijker om deze eerdergenoemde redenen.”

De eerste van twee in te zetten GT4’s is reeds bezet. Voor de tweede GT4 zijn de besprekingen gaande. Afhankelijk van de interesse van rijders behoort ook de aanschaf en de inzet van een derde auto tot de mogelijkheden.

De McLaren 570S GT4 is naast de GT4-races uitermate geschikt voor langeafstandsraces. Daarbij heeft het team zijn oog laten vallen op diverse kampioenschappen, waaronder de Creventic Endurance Series, Creventic Touring Car Endurance Series en Supercar Challenge.

Equipe Verschuur staat open voor zowel jonge, talentvolle coureurs als gentlemen drivers die de McLaren 570S GT4 zien als een mooie stap in hun carrière. Voor meer informatie betreft de rijdersposities in de GT4 European Series en andere kampioenschappen met de McLaren kan er contact opgenomen worden met Frans Verschuur (Equipe Verschuur) via [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS