Autosport NL • Dutch GT4

Twee nieuwe Aston Martin Vantage GT4 voor StreetArt Racing in 2019: "We beschikken over alle troeven"

Uitgegeven door Johan Vis • 15 september 2018 17:39

Het Belgische StreetArt Racing kon dankzij zijn goede relaties met Aston Martin Racing de ontwikkeling van de nieuwe Vantage GT4 op de voet volgen. Het team van Albert Bloem en Damien Hellebuyck is helemaal overtuigd van het potentieel van de bolide, en zal volgend jaar in meerdere Europese competities twee exemplaren van de Britse auto inzetten. Het doel is onder andere om kandidaten van de AMR Young Driver Academy te steunen, rijders die een plaats als fabrieksrijder bij Aston Martin Racing ambiëren.

Twee nieuwe Aston Martin Vantage GT4  voor StreetArt Racing in 2019

StreetArt Racing is al lang trouw aan Aston Martin Racing. Het team uit Lodelinsart, vlakbij Charleroi, zet al negen seizoenen lang Aston Martin Vantage GT3 en GT4 in. In de loop der jaren wisten teameigenaar Albert Bloem en team manager Damien Hellebuyck hechte relaties op te bouwen met de leiding van Aston Martin Racing. “Uiteraard hebben we de ontwikkeling van de nieuwe Aston Martin Vantage GT4 van nabij gevolgd”, stelt Albert. “De wagen zal in 2019 zijn eerste races afwerken en hoewel er nog volop aan gewerkt wordt, is het nu al duidelijk dat de bolide volgend jaar in de GT4-pelotons in de kijker zal rijden. Voeg daar nog onze passie voor dit prestigieuze merk bij en u zal begrijpen dat de komst van de nieuweling ons niet onberoerd laat.”

StreetArt Racing heeft met het oog op het seizoen 2019 dus al twee Aston Martin Vantage GT4 besteld. “Het is uiteraard nog te vroeg om ons sportief programma aan te kondigen, maar het doel is om de auto’s in meerdere Europese kampioenschappen in te zetten”, gaat Damien Hellebuyck verder. “Bovendien kunnen we daar nog de supervisie over een derde auto aan toevoegen.”

Twee nieuwe Aston Martin Vantage GT4  voor StreetArt Racing in 2019

Aston Martin Racing op zoek naar de nieuwe ster in de GT-racerij

Bij Aston Martin Racing wil men meer dan ooit beroep doen op jonge rijders. Daarom werd ook de AMR Young Driver Academy opgericht. Dit programma voor jonge talenten zal één van de deelnemers toelaten om in 2020 officieel Junior-rijder voor Aston Martin Racing te worden. Het project richt zich op kandidaten tussen de 17 en 25 jaar, die in welbepaalde competities met een Vantage GT aan de slag zullen gaan. Er wordt rekening gehouden met diverse criteria: de snelheid uiteraard, maar ook de regelmaat, de technische feedback, de fysieke voorbereiding, team spirit, marketing… Het doel is duidelijk: een talent ontdekken dat in de toekomst op het hoogste niveau voor Aston Martin Racing kan rijden, zoals Jonny Adam (in 2017 winnaar van de 24 Uur van Le Mans in GTE) of, recenter, Ross Gunn, ontwikkelings- en reserverijder voor AMR in het wereldkampioenschap uithouding (FIA WEC).

“De idee dat we jonge rijders kunnen helpen zich te ontwikkelen is iets wat ons enorm motiveert”, stelt Albert Bloem met de glimlach. “Naast het sportieve aspect heb ik buiten de autosport ook een zekere professionele ervaring die voor een frisse blik op de zaken kan zorgen. Ik ben er van overtuigd dat we over alle troeven beschikken om een jonge rijder te helpen om in de AMR Young Driver Academy te zegevieren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS