Autosport NL • Dutch GT4

25 inschrijvingen voor de GT4 European Series Northern Cup: "Enorm opwindend seizoen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 maart 2017 09:47

De GT4 European Series gaat dit jaar in de Northern Cup met 25 auto’s van start en nog andere teams die interesse hebben in het kampioenschap. De sluitingsdatum voor het seizoen is 17 maart en dat is twee weken voor de openingsronde in Italië. Met nog een maand voor de start van het kampioenschap zijn er 13 teams ingeschreven, waarvan de auto’s van acht merken komen.De huidige kampioen PROsport Performance keert terug met Porsche en er komen ook nieuwe teams aan de start. RN Vision STS zet een Porsche Cayman in, Sean Walkingshaw Racing komt met een Nissan en Bullit Racing zet een McLaren in. Andere reeds bekende namen in de klasse komen eveneens terug, waaronder ook Ekris Motorsport, Las Moras Racing en Equipe Verschuur. Naast het regulier kampioenschap is er dit jaar ook een Pirelli Junior Cup om talentvolle coureurs te ondersteunen in de GT4 European Series. De beste jonge coureur, tussen de 16 en 26, krijgt een nieuwe set Pirelli-banden, welke hij mag gebruiken tijdens de volgende race. Aan het einde van het seizoen ontvangt de beste coureur de Pirelli Junior Cup Trophy.

De teams die deelnemen aan de Northern Cup kunnen ook in het algemene GT4 European Series meestrijden, hiervoor moeten ze ook in de Southern Cup aan de start komen. Hiervoor moet zij deelnemen aan de races in Pau, Barclona en Paul Ricard. De deelnemers van de Southern Cup moeten daarentegen in actie kom in Brands Hatch, Zandvoort en op de Nürburgring. Dit jaar worden de zes races van de Northern Cup live getoond op de GT4 European Series YouTube-kanaal en de races op Misano, Nürburgring en in Slowakije zijn 60 minuten lang. De Italiaanse race in Misano is tevens een nacht race.

“Het GT4-concept doet het echt goed in Europa”, vertelde Max Braams, de manager van de serie, “Een uitstekend voorbeeld hiervan is de introductie van de Southern Cup en we zien een steeds groeiende interesse in de GT4 in het algemeen. Dit jaar hebben diverse teams en rijders besloten om zich bij de GT4-categorie te voegen. Ik kijk uit naar wat een enorm opwindend seizoen belooft met een fantastische grid en diverse nieuwe en sterke teams.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS