Autosport NL • Dutch GT4

Tim Coronel teamgenoot van Prins Pieter Christiaan van Oranje in European GT4

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 april 2016 05:17

Huizen - Na een afwezigheid van drie jaar kruipt Tim Coronel komend weekend weer achter het stuur van een GT4-bolide. Op Monza zal Coronel samen met Pieter Christiaan van Oranje met een BMW M3 GT4 van Racing Team Holland een gooi gaan doen naar een mooie klassering in de European GT4 series. In 2013 reed Tim Coronel zijn laatste meters in een GT4 bolide tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. Na dat seizoen concentreerde Coronel zich vooral op zijn grote passie, Le Dakar, en leek het erop dat hij het asfalt achter zich had gelaten. "Ik ben inderdaad even weg geweest van de circuits, maar toen Pieter Christiaan van Oranje mij vroeg of ik samen met hem een seizoen in de European GT4 series wilde rijden begon het meteen te kriebelen", aldus Tim Coronel.

Tim Coronel en PC

"Met behulp van een aantal trouwe relaties hebben we het voor elkaar gekregen en dat betekent dat ik komend weekend al aan de bak moet. We zullen op Autodromo Monza aan de start verschijnen met een BMW M3 GT4 van Racing Team Holland, terwijl het team bezig is met het opbouwen van een BMW M4 GT4 voor later in het seizoen. Mijn teamgenoten Bernhard van Oranje en Ricardo van der Ende hebben reeds de beschikking over deze nieuwe auto."

Wat betreft de verwachtingen van de race op Autodromo Monza is Coronel duidelijk: "Veel pizza en pasta eten dat is een ding wat zeker is, maar over de prestaties kan ik nog niet veel zinnigs zeggen. Er staat een record aantal auto's aan de start van dit mooie en grote competitieve veld van de European GT4 series."

"Vrijdag om 10:00 uur kunnen we de eerste meters maken tijdens de vrije training en op zaterdag staan er twee kwalificaties op de agenda en dan kunnen we zien waar we staan. Ik ben blij dat Racing Team Holland mij deze kans heeft gegeven. Het is een succesvol team met een mooie historie die zijn sporen in de racerij wel verdiend heeft. Ook mijn teamgenoot heeft de nodige meters gemaakt in de GT4 dus ik zal er hard aan moeten trekken komend seizoen. Ik heb er in ieder geval erg veel zin en kan niet wachten om van start te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS