Autosport NL • Dutch GT4

Nederlanders succesvol op de Red Bull Ring: "Ik droeg de auto over aan Max en hij was subliem"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juni 2017 09:03

Ricardo van der Ende en Max Koebolt hebben de eerste overwinning in de GT European Series Northern Cup op de Red Bull Ring behaald. Daarmee heeft Ekris Motorsport de eerste overwinning van het seizoen binnen.

Red Bull Ring European GT4


Het team pakte de leiding in de tweede helft van de wedstrijd, waarmee zij ook de eerste Silver Cup overwinning behaalden. De klasse werd dit jaar naast de bestaande Pro-Am en Am ingevoerd. Koebolt pakte de leiding na de pitstops en passeerde Stephan Pattrick in de McLaren 570S GT4, toen deze een stop-and-go kreeg voor een fout tijdens de pitstop.

Met nog tien minuten te gaan kwam de safety car voor de tweede keer op de baan vanwege een auto die er afgegaan was. Koebolt moest bij de herstart Luc Braams in de las Moras Racing-auto achter zich houden.

“Dit is echt uniek”, reageerde Van der Ende na de race. “Erkis Motorsport heeft deze auto ontwikkeld en het duurde even voor dat we hem kregen waar we nu staan, maar het is echt een plezier om te rijden. We deden wat we moesten doen, anderen maakten fouten en een resultaat daarvan is dat we bovenaan staan. Ik droeg de auto over aan Max en hij was subliem.” Braams en Duncan Huisman bleven tweede en gingen er vandoor met de eer in de Pro-Am.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS