Autosport NL • Dutch GT4

Ford is blij: "De nieuwe Mustang GT4 is uitgerust om deel te nemen en te winnen op circuits over de wereld"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2016 16:17

LAS VEGAS - Ford Performance heeft deze week zijn nieuwe GT-raspaardje onthuld. De nieuwe Ford Mustang GT4 is voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de SEMA Show in Las Vegas. De auto is ontwikkeld in samenwerking tussen Ford Performance en Multimatic Motorsport. “Als het naamplaatje van de Mustang voortdurend uitbreidt in haar aanwezigheid op markten over de wereld, toont dat de relevantie van de aanwezigheid in de motorsport”, aldus Ford Performance-directeur, David Pericak. “De Mustang GT4 is uitgerust om deel te nemen en te winnen op circuits over de wereld en we verwachten dat hij zo populair bij coureurs wordt als zijn productiebroertje bij de klanten.”

Ford Mustang GT4

De Amerikaanse muscle car is uitgerust met een normale atmosferische 5,2l V8-motor die speciaal getuned is voor het GT4-kampioenschap. De race motor is ontwikkeld door Ford Performance in samenwerking met Roush Yates Engines. Een lichtgewicht compacte zes versnellingsbak met flippers levert de benodigde betrouwbarheid met een directe pneumatische activatie voor snelle, positieve en consistente wisseling van de versnellingen.

De aerodynamische aanpassingen aan de Mustang GT4 bevatten onder andere een achtervleugel, die gebouwd is op basis van de ervaringen uit het Ford GT-raceprogramma, voorsplitter, dak ontluchting en een achterdiffusor.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS