Autosport NL • Dutch GT4

De eerste FOTO'S: Chevrolet onthult haar nieuwe racebeest voor de autosport: Camaro GT4.R

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 maart 2017 08:26

Chevrolet heeft de eerste foto’s van de nieuwe Camaro GT4.R vrijgegeven. De bolide gaat dit weekend in de Pirelli World Challenge debuteren in Amerika. De nieuwe door de SRO GT4-gehomologeerde Camaro is de eerste klanten-GT van het Amerikaanse merk en gaat in eerste instantie in het genoemde kampioenschap en de IMSA Continental Tire SportsCar Challenge rijden.

Chevrolet Camaro GT4.R

“Dit is een opwindend moment voor Chevrolet Racing met de eerste race voor de nieuwe Camaro GT4.R”, vertelde de directeur Motorsports Competition van Chevrolet. “Het is een fantastisch voorbeeld van hoe Chevrolet haar technologie overbrengt tussen onze raceprogramma’s en onze prestatie productie-auto's. Het merk Camaro heeft een krachtige historie op de baan en op de weg en de GT4.R-programma wordt toegevoegd aan deze lijn.” De auto is gebaseerd op de Camaro ZL1 1LE productieauto, die al eerder werd onthuld.

Camaro GT4.R


“De Camaro GT4.R is een echte klantenauto voor de racerij, die Chevrolet met trots ondersteund”, legde Chevrolets programma manager voor de Camaro GT4.R, Shawn Meagher uit. “Samen met onze Chevrolet Racing-organisatie en onze partnerteams kijken we uit naar het ontwikkelen van een top GT-programma in de wereldwijde motorsport.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS