Autosport NL • Dutch GT4

FOTO'S: American Muscle! Ford lanceert brute sportwagen voor GT4 European Series

Uitgegeven door Dirk Kempen • 2 november 2016 09:03

Ford Performance heeft een nieuwe Ford Mustang GT4 gelanceerd. Op de Amerikaanse auto en motorshow SEMA presenteerde het Amerikaanse merk de auto voor de Amerikaanse, en de Europese markt.


De Amerikaanse muscle car rolde in 1964 voor het eerst van de productielijn. Inmiddels is de legendarische auto toe aan haar zesde generatie. De voorgaande generatie, de Ford Mustang FR500C, kennen de Nederlandse race fans uit het Dutch GT4, en later, Europees GT4 kampioenschap. Ondanks de inzet van Tachyon Motorsport en Racing Team Holland haalde de auto geen grote successen. Achter het stuur zaten, onder meer, Allard Kalff en Jan Lammers. Na 2010 verdween de auto van het nationale toneel.

De nieuwe Ford Mustang GT350 is niet geheel nieuw. De auto is gebaseerd op de Ford Mustang die dit jaar de Continental Tire SportsCar Challenge. Het duo Billy Johnson/Scott Maxwell won races op, onder andere, Daytona, Mosport en Circuit of the Americas. De nieuwe auto gaat rijden in de Continental Tire SportsCar Challenge, Pirelli World Challenge en GT4 European Series.


De brute sportwagen is voorzien van een 5,2L V8 van Roush Yates Engines. De ophanging heeft de speciaal ontworpen Dynamic Suspension Spool Valve. Dit onderdeel van de ophanging zorgt voor optimale controle op het circuit.

De GT4 Series krijgt komend seizoen een nieuw gezicht. Eerder meldden McLaren en BMW nieuwe modellen voor de klasse. Steeds meer coureurs en teams zien GT4 als een betaalbaar alternatief voor GT3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS