Autosport NL • Dutch GT4

Zandvoort wederom op het programma van de GT4 European Series Northern Cup + KALENDER

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 december 2016 07:36

De kalender voor de GT4 European Series Northern Cup is onthuld en naast de nodige veranderingen ten opzichte van de voorlopige kalender, staat Zandvoort er wederom op. In totaal zijn er zes verschillende landen waarin gereden wordt. De raceweekenden worden verschillend gecombineerd met de Blancpain GT Series, DTM, ADAC GT Masters en de FIA European Truck Racing Championship.

GT4 European Series Zandvoort

De aftrap van het seizoen is in Misano tijdens het eerste weekend van april, waarna de raceteams doorreizen naar Brands Hatch voor het debuut van de klasse op het klassieke Britse circuit. De race vindt plaats in het weekend van 6 en 7 mei. Voordat de bolides naar Zandvoort komen, stopt men eerst nog op de Red Bull Ring en de Slovakia Ring. De voorlaatste race is op het Circuitpark Zandvoort, waarna de afsluiting op 16-17 september op de Nürburgring plaatsvindt.

“We zijn blij om onze 2017-kalender te bevestigen, welke enige van de beste racecircuits in Europa bevat”, reageerde Series coördinator Max Braams. “We willen er zeker van zijn dat onze teams racen op race-evenementen met een 'high profile' en we hebben dat bereikt met de Blancpain GT Series, ADAC GT Masters, DTM en FIA European Truck Racing Championship. Ik kijk uit naar volgend jaar met veel raceplezier.”

2017 GT4 European Series Northern Cup Calendar
1 - 2 april
Misano

Blancpain GT Series
6 - 7 mei
Brands Hatch

Blancpain GT Series
10 - 11 juni
Red Bull Ring

ADAC GT Masters
15 - 16 juli
Slovakia Ring

FIA ETRC
19 - 20 augustus
Zandvoort

DTM
16 - 17 september
Nürburgring

Blancpain GT Series


Staatsloterij Kerstactie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS