Autosport NL • Dutch GT4

Motorsport 98 terug in GT4 European Series met Amerikaanse krachtpatser: Ford Mustang

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 augustus 2018 05:10

We gaan even terug in de tijd en schrijven 2007 en 2008: de categorie GT4 lag nog in de wieg, toen onder naam van de GT4 European Cup en een Belgisch team, Motorsport 98, met rijder-teameigenaar Eric De Doncker zette een krachtige Ford Mustang FR500 GT4 in. Nu tien jaar later komt Motorsport 98 terug met een nieuwe versie van de Ford Mustang GT4, die ondertussen in de VS al wat succes behaald heeft.

Motorspoer 98 Ford Mustang

“Tijdens de 6 Uur van Spa heb ik kunnen praten met Larry Holt, de grote man van Multimatic, de afdeling van Ford in competitie”, legt Eric De Doncker uit. “We hadden het onder meer over de GT4-versie van de Mustang, een wagen die in Europa door M-Sport wordt gecommercialiseerd. De idee is om het model visibiliteit te geven en dat door een wagen in de GT4 European Series in te zetten, uiteraard via Motorsport 98. Tijdens de 24 Uur van Le Mans heb ik Holt opnieuw gezien en dan zijn we tot een definitief akkoord gekomen. Uiteraard gaat dat over de wagen, maar ook over de levering van een motor, onderdelen, waardoor deze Mustang GT4 door ons kan ingezet worden. We hebben de auto nu al enkele dagen en voerden een eerste test in Zolder uit. Motorsport 98 is klaar om deze samenwerking met directe steun van het merk aan te vatten. Terug naar de bron dus.”

Eric De Doncker amuseerde zich meteen aan het stuur van de nieuwe Mustang GT4 en wil de auto dan ook inzetten tijdens de finale van de GT4 European Series op de Nürburgring midden september.

“Het doel is om het potentieel van de wagen te tonen en te ervaren in welke mate deze competitie, die steeds meer en meer jongeren telt, is veranderd”, gaat Eric De Doncker verder. “Ik zal alleen rijden in de categorie ‘Am’, om zo een maximum tijd ervaring op te doen. Tijdens het weekend kunnen we rekenen op een ingenieur en vervolgens bekijken we of een Europees programma mogelijk is. We gaan dus op echte schaal testen, zeg maar. De auto is competitief in de VS, dus verheug ik me nu al op de races in Duitsland.”

Naast het programma met de GT4 zal Eric De Doncker ook verder gaan in de Michelin Le Mans Cup met de Ligier JS P3 Motorsport 98. De wedstrijden in Spa-Francorchamps (22/09) en Portimao (27/10) staan nog op het programma en de Belgische formatie staatvlak bij de top 10. Het tweede deel van 2018 wordt zonder meer druk voor Motorsport 98.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS