Autosport NL • Dutch GT4

Racing Team Holland by Ekris Motorsport: vertrouwde line-up, nieuwe Ekris M4 GT4

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 april 2016 21:16

MONZA, Italië - Racing Team Holland by Ekris Motorsport begint dit weekend op het circuit van Monza in Italië aan een nieuw seizoen in de Competition102 GT4 European Series. Het raceteam uit Veenendaal treedt aan met twee Ekris M4’s GT4. Na de vuurdoop eind oktober en een uitgebreid testprogramma is het team klaar om met een uitstekende rijdersbezetting zich te mengen in de strijd om het kampioenschap.

Ricardo van der Ende en Prins Bernhard van Oranje

De succesvolle line-up blijft ongewijzigd. Drievoudig Europees GT4-kampioen Ricardo van der Ende (Naaldwijk) deelt wederom de auto met Bernhard van Oranje. Simon Knap (Assendelft) en Rob Severs (Woerden) vormen opnieuw een sterk tweetal.

Ricardo van der Ende: “Ik vind het geweldig om dit seizoen met de prachtige Ekris M4 GT4 in actie te komen. De doelstelling is kampioen te worden, zodat we volgend jaar weer met startnummer 1 rijden. Het wordt lastiger dan ooit. Met 27 auto’s is het startveld flink gegroeid en er zijn veel kandidaten voor de titel. We zullen er als altijd alles voor geven.”

Bernhard van Oranje: “Ik denk dat we een mooi jaar tegemoet gaan. Monza is een geweldig circuit om het seizoen te beginnen. We rijden in een kampioenschap met veel verschillende auto’s en zijn daardoor afhankelijk van de Balance of Performance. Maar met een goede verdeling moeten we, gezien onze verdiensten in de afgelopen jaren, voor de overwinningen kunnen strijden.”

Simon Knap en Rob Severs

Simon Knap: “De Ekris M4 GT4 is echt een volbloed raceauto. De sublieme wegligging en de flippers aan het stuur maken de auto echt helemaal af. Ik durf me niet aan voorspellingen te wagen, maar de eerste indruk is goed en geeft vertrouwen.”

Rob Severs: “Op een korte test op Zandvoort na, is de nieuwe M4 helemaal nieuw voor mij. Ik heb er een goed gevoel bij. Als de auto betrouwbaar is, moeten we dit jaar voorin mee kunnen doen. De concurrentie is pittig, maar ons doel is nog steeds om voor de podiumplaatsen te strijden. Na de mooie resultaten aan het einde van vorig seizoen, zou ons dat moeten lukken.”

Dit weekend verschijnen 27 auto’s aan de start en dat is een nieuw record. Zaterdag wordt de eerste race verreden, die Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje meteen vanaf pole-positie mogen beginnen. Knap en Severs vangen de seizoensopening vanaf de vierde plaats aan. Naast de twee Ekris M4 GT4-auto’s zet Racing Team Holland ook een BMW M3 GT4 in. Deze wordt bestuurd door Pieter-Christiaan van Oranje en Tim Coronel.

Na de wedstrijd op Monza staan er nog vijf raceweekenden op het programma: Pau (13-15 mei), Silverstone (11-12 juni), Spa-Francorchamps (9-10 juli), Hungaroring (23-25 september) en de finale vindt plaats op Circuit Park Zandvoort (7-9 oktober).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS