Autosport NL • Dutch GT4

Ekris Motorsport zet titelaspiraties kracht bij; derde overwinning Koebolt en Van der Ende + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juli 2017 14:03

Ekris Motorsport heeft de derde overwinning van het seizoen binnengehaald in de GT4 European Series Northern Cup. Ricardo van der Ende en Max Koebolt domineerden de eerste race van het weekend op de Slovakiaring, van start tot finish en kwamen met bijna vijf seconden voorsprong als eerste over de finish. In de Pro-Am ging de overwinning naar Gabriel Pinaa en Razvan Umbrarescu en in de AM-klasse naar Giuseppe Ghezzi en Alessandro Giovanelli.

2017 GT4 European Series


De van pole position vertrokken Jas Kasperlik probeerde de McLaren van Equipe Verschuur en de Scuderia Villorba Maserati achter zich te houden, waardoor Max Koebolt de ruimte kreeg om de leiding te pakken bij de eerste bocht. Als snel kwam de safety car naar buiten voor een incident op de baan. Na 9 minuten ging de deze weer naar binnen en werd de race opnieuw gestart. In de Pro-Am klasse pakte Las Moras Racing met de McLaren van Luc Braams en Duncan Huisman, de derde positie.

“Het was een goede race. Ik was in staat om direct te leiding te pakken, wat ik echt niet verwachtte”, aldus Max Koebolt na de eerste race. “Ik had een nette start, de Porsche voor me ging aan de kant en ik was in staat om hem in bocht 1 te passeren. Vanaf dat moment was ik staat om de wedstrijd te controleren en tot de pitstops, weg te rijden van de auto’s achter mij. We maakten geen fouten en hebben nog eens tap in de richting van de titel gedaan.” Zijn teamgenoot Van de Ende gaf na de wedstrijd de credits voor de overwinning van de eerste race in Tsjechië aan zijn teamgenoot.

“Alle credits aan Max. Voor mij was het een makkie, ik moest het slechts afmaken”, aldus de Nederlander. “Max deed fantastisch werk en heeft tot nu toe in het seizoen echte progressie getoond. Hij is nog een tiener en als je een start zo kunt uitvoeren als hij deed en zo’n sterke eerste ronde heeft, dan ben je echt iets speciaals.”

Uitslag 1e wedstrijd Slovakiaring


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS