Autosport NL • Dutch GT4

Tim Coronel met PC van Oranje racen in een Sin R1 GT4 op Spa-Franchorchamps

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2016 21:24

Huizen - Tim Coronel racet dit weekend samen met Pieter Christiaan van Oranje voor de tweede keer dit seizoen in de European GT4 Series. Nadat Coronel eerder dit jaar met een BMW M3 aan de start stond op het befaamde circuit van Monza, wordt dit weekend Spa- Franchorchamps aangedaan. De BMW M3 GT4 was ditmaal niet beschikbaar en daarom werd er gekozen voor de in Bulgarije ontworpen Sin R1 GT4. Een echte raceauto waarmee Coronel en Van Oranje hoge ogen willen gooien in de Belgische Ardennen.

SIN R1

Aan het begin van het seizoen gaf Tim Coronel al aan dat hij een aantal races in de Competition 102 GT4 Series zou gaan rijden en de race op Monza was er een van. Coronel liet zien dat hij het racen op asfalt nog niet verleerd was en liet snelle tijden noteren. Helaas gooide een mankement aan de auto roet in het eten en zagen Coronel en van Oranje de finish in Monza niet. "Op Monza mocht het niet zo zijn, de auto had een olielekkage die niet verholpen kon worden, maar ook that's racing!", aldus Tim Coronel. "Op Spa hebben we weer nieuwe kansen en rijden we met een compleet andere auto. De Sin R1 GT4 is speciaal voor deze klasse ontworpen en heeft een 6,2 liter V8 motor aan boord die goed is voor 360 PK, als dat geen plezier wordt op een circuit als Spa, dan weet ik het ook niet meer."

De race op Spa Franchorchamps breekt ook weer alle records qua deelnemers, want ook het British GT Championship is aanwezig. Maar liefst 44 auto's zullen komend weekend van start gaan waaronder 15 GT4 bolides. Coronel is razend enthousiast: "Ja, ik heb er zin in. Spa is een geweldig circuit met snelle en spannende stukken. Een foutje op Spa wordt vaak snel afgestraft en ook het weer is niet te voorspellen. Tel daar een snelle GT4 auto en een vol startveld bij op en je hebt toch alles om er een mooi weekend van te maken? Op Monza zag ik al dat de snelheid er nog steeds is, dus ik kan niet wachten om me met de andere teams te meten. Met Pieter Christaan van Oranje heb ik een goede teamgenoot, dus we gaan voor een goed resultaat. Vrijdag hebben we de Sin R1 GT4 voor het eerst aan de tand kunnen voelen en en een beetje ervaring opgedaan, maar ik denk dat het geen probleem moet zijn. Als het vier wielen, een motor en een stuur heeft komt het wel goed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS