Autosport NL • Dutch GT4

FOTO'S: Audi maakt nieuwe stap en introduceert nieuwe racepaardje: R8 LMS GT4

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2017 08:23

Audi heeft het doek van haar nieuwe bolide voor de GT4-klasse onthuld. De Audi R8 LMS GT4, die werd onthuld op de New York International Auto Show gaat tijdens de Nürburgring 24 haar debuut maken. Daarmee heeft het Duitse merk naast de R8 LMS GT3 en RS LMS TCR een derde auto in haar klanten sportprogramma.Van de nieuw ontwikkelde auto zijn ongeveer 60% van de onderdelen gelijk aan de straatauto en wordt op dezelfde productielijn als de Audi R8 Coupe V10 gebouwd. Achter in de auto ligt een 5,2 liter V10 motor en die levert rond de 500 pk en is gebouwd op basis van de SRO GT4-regels. Daarmee is de bolide dus ook geschikt voor het Europees GT4-kampioenschap.

“Er bestaan al 13 raceklassen waarin het GT4-model over de wereld kan deelnemen”, verklaarde Stephan Winkelmann, de managing director van Audi Sport GmbH. “Audi Sport GmbH is een van de leidende fabrikanten, die auto’s biedt in de GT3- en TCR-klantensport categorieën. Nu richten we ons tegelijkertijd op de GT4-klasse. Dit snelgroeiende business segment en de DNA gedeeld door onze raceauto’s en productievoertuigen onderstrepen onze ambitie om een echt wereldwijde speler te worden in de competities van hoge prestaties.”

De levering van de Audi R8 LMS GT4 wordt voor het einde van dit jaar verwacht, met een ontwikkeling- en raceprogramma voorafgaande aan de auto’s homologatie. De verwachting is dat deze half juli gaat komen tijdens de SROs Balance of Performance-test.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS