Formule 1

Toyota overwinning voor Conway, Kobayashi en Lopez in Shanghai; Ho-Pin Tung wint LMP2 divisie

Uitgegeven door Peter Vader • 18 november 2018 12:03 • Print artikel

De Toyota combinatie Conway, Kobayashi en Lopez hebben de overwinning behaald op het natte Shanghai. Toyota Gazoo Racing pakte vandaag zijn tweede opeenvolgende 1-2 overwinning bij de 6 Hours of Shanghai, na een uitdagende race onder erg natte omstandigheden. Het SMP team met Button, Petrov en Aleshin had ook succes, zij claimden hun eerste podium van het seizoen.

Toyota Shanghai winnaar WEC

Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez passeerden als eerste de zwart-wit geblokte vlag met hun No.7 Toyota TS050 Hybrid, om daarmee hun tweede overwinning te boeken na hun Fuji-succes van vorige maand. De No.8 Toyota, gereden door Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi, werd tweede nadat hij halverwege de race onder een Safety Car de leiding verloor. Een mooie afronding van het podium, voor het eerst dit jaar, werd gevormd door de No. 11 SMP Racing BR1-AER van Jenson Button, Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin.

Aston Martin behaalde zijn eerste overwinning met het nieuwe model Vantage in LMGTE Pro klasse. Het werd een spannend duel onder aanvoering van Nicki Thiim en Marco Sørensen, maar concurrenten Porsche en BMW werden in China verslagen door de Britten.

Shanghai Ho-Pin Tung LMP2 winnaar

In de LMP2 zagen we een thuisoverwinning voor het No.38 Jackie Chan DC Racing trio Ho-Pin Tung, Gabriel Aubry en Stéphane Richelmi. De No.77 Dempsey Proton Porsche behaalde zijn derde LMGTE Am overwinning van het seizoen, toen Matt Campbell, Julien Andlauer en Christian Ried de klasseoverwinning pakten.

WEC Shanghai Aston Martin Porsche BMW

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS