Formule 1

'Russell zal niet overstappen naar Mercedes zolang Hamilton er zit'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2021 11:06 • Print artikel

Giedo van der Garde gelooft niet dat George Russell naar Mercedes zal overstappen zolang Lewis Hamilton nog in het andere stoeltje zit. Russell wordt al geruime tijd gelinkt aan een overstap naar het Duitse team, waarbij de gesprekken intensiveerden na een sterk optreden als stand-in voor Hamilton toen die door ene covid-besmetting niet mocht racen.

George Russell Williams F1


Sindsdien zijn de gesprekken gebleven, vooral omdat Valtteri Bottas er vaak niet in slaagde indruk te maken. Algemeen wordt aangenomen dat hij de Fin volgend jaar zal vervangen.

Bottas is blijkbaar al op zoek naar een ander zitje, heeft contact opgenomen met Alfa Romeo en wordt ook in verband gebracht met een terugkeer naar Williams. Maar omdat Hamilton na het ondertekenen van een nieuw tweejarig contract bij Mercedes blijft, is voormalig F1-coureur Van der Garde er niet zo zeker van dat Russell zijn huidige team zal verlaten.

"Ik denk niet dat Russell bij Mercedes terechtkomt zolang Hamilton er nog zit. Hij blijft gewoon bij Williams", zie hij bij Ziggo Sport.

Mocht Russell toch overstappen naar Mercedes, wordt naast Bottas ook de naam van Nyck de Vries genoemd. De voormalig Formule 2-kampioen rijdt momenteel voor Mercedes in de Formule E en racet naast Van der Garde voor Racing Team Nederland in de enduranceraces.

Hoewel het zijn droom is om ooit in de F1 te racen, betwijfelt Van der Garde of hij zou stoppen met wat hij nu doet om voor Williams te gaan rijden. "Ik zie dat niet gebeuren", zei hij.

"Hij heeft er de kwaliteiten voor, maar hij heeft een goed contract met Mercedes in de Formule E en in de langeafstandsracerij zit hij bij Toyota. Ik verwacht dat hij die kant op blijft gaan en Formule E blijft doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS