Formule 1

Ricciardo denkt voordeel te hebben aan race-ervaring op Paul Ricard

Uitgegeven door Bart • 17 juni 2018 18:10 • Print artikel

Daniel Ricciardo reed in het verleden al eens een race op Circuit Paul Ricard en denkt daarmee een voordeel te hebben ten opzichten van andere coureurs. Onder meer Red Bull-teamgenoot Max Verstappen heeft nog geen race gereden op het Franse circuit. De Australiër is blij dat er weer een Franse Grand Prix op de kalender staat. “Hopelijk wordt het een mooie race en niet alleen voor de Fransen”, zegt Ricciardo op F1i.com. “Misschien spreek ik na het weekend wel perfect Frans na een maand van Franstalige races.”

Daniel Ricciardo


De laatste race op Paul Ricard dateert van 1990. Later werd in Frankrijk natuurlijk nog wel op Magny-Cours gereden. Volgens Ricciardo wordt het een totaal andere race dan in Monaco en Montreal. “We hebben net twee stratencircuits gehad. Daar is het risico veel groter dan op Paul Ricard, dat een redelijk open circuit is. De adrenaline zal wat minder hoog zijn dan de laatste races.”

Ricciardo omschrijft het circuit als een technisch parcours. “Er zijn een aantal technische bochten die niet altijd even leuk zijn. De baan biedt mogelijkheden voor diverse rijstijlen en dat maakt het interessant.” Het weer zou ook nog een rol kunnen spelen. “Zeker op het achterste rechte stuk kan er veel wind staan. Dat kan leiden tot mooie slipstreams en inhaalmogelijkheden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS