Formule 1

Daniel Ricciardo: "Ik hoop dan ook dat ik mijn Red Bull-tijd goed kan afsluiten"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 november 2018 07:22 • Print artikel

Daniel Ricciardo heeft het dit seizoen het zwaar te verduren gehad. De Australiër moest toekijken hoe zijn Red Bull keer op keer technische problemen kreeg. Bovendien werd hij structureel afgetroefd door Max Verstappen. Voor de Australiër is het een moeilijke tijd geweest, maar toch blijft hij optimistisch.

Daniel Ricciardo

Ricciardo liet aan Autosport weten dat hij nogal vaak moet doorbijten: “Afgelopen vrijdag kreeg ik opnieuw de beelden van de uitvalbeurt in Mexico te zien. Het was voor mij zout in de wonden strooien. Ook lieten ze nog iets zien over dat ik dit jaar meer uitvalbeurten heb gehad dan Hamilton in de laatste vijf jaar. Het helpt niet echt, net of dat ik weer een tik op mijn kaak ontvang.”

Ricciardo moest in Brazilië als elfde starten, omdat zijn turbolader in Mexico praktisch gezien gesloopt werd door een marshall nadat hij uitgevallen was. “Ik heb het gevoel dat iedere keer dat de auto goed is, ik verder naar achteren moet starten dan ik zou willen.”

De Australiër wil echter de schuld niet neerleggen bij de marshalls: “Ik dacht eerst dat er alleen maar een beetje rook uit de auto kwam, maar nadat ik de beelden nog een keer zag, zag ik dat er een brandje was ontstaan. Het is het werk van de marshalls om dat de blussen. Ik ga boos worden op iemand die zijn werk doet.”

Ricciardo baalde van het missen van het podium in Brazilië, maar voelt zich niet bestolen: “Het is natuurlijk erg onfortuinlijk, want de snelheid was er. Ik was teleurgesteld dat ik het podium niet haalde, maar het voelde niet of ik bestolen was.” De snelheid van de Red Bull in Brazilië heeft hem wel enige hoop gegeven: “Ik denk dat we het goed gaan doen in Abu Dhabi. Het is een baan waar we het over het algemeen beter op doen dan Interlagos. Ik hoop dan ook dat ik mijn Red Bull-tijd goed kan afsluiten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS