Formule 1

Christian Horner ziet hoe competitief de Red Bull RB14 in handen van Max en Daniel is: "Het probleem is, wanneer je in..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2018 15:34 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft vertrouwen in de Red Bull. Met name nadat zijn coureurs een goede snelheid lieten zien in de tweede helft van de Spaanse Grand Prix. Het geeft de Brit de indicatie dat zijn team competitief is, ondanks dat de kwalificatie wederom moeizaam ging.

Formule 1 2018 Red Bull Racing


“Opnieuw zagen we het potentieel van de auto met Daniel die zodra hij vrij baan had, de snelste ronde van de race neerzette”, zegt Horner over de auto tegen ESPN. “Positie is alles op een circuit zoals deze. Helaas was de schade al aangericht op de zaterdag en dat zorgt voor compromissen voor de race op zondag op een baan als deze. Als we kijken naar de snelheid van de auto dan leek dat gelijk te liggen met wat Lewis kon, vooral in de tweede helft van de race. Dus het probleem is wanneer je in het verkeer komt. Als je vrije baan hebt, is het makkelijker om het te managen.”

De laatste chicane in de derde sector kan een goede indicatie geven hoe de auto’s bij de volgende Grand Prix in Monaco gaan presteren. Ricciardo was daar de snelste, waarmee hij nipt Vettel en Verstappen te snel af was. Hamilton en Bottas zaten een 1,5 tiende van de tijd van de Aussie af. Daarmee heeft de Brit vertrouwen voor Monaco.

“Het is hier altijd een redelijke indicatie”, zegt de Red Bull-teambaas. “Het is niet alles. Maar de auto in Monaco moet hopelijk competitief zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS