Rally

Kevin Abbring: "We hadden de snelheid voor het podium gewoon niet, maar..."

Uitgegeven door Pascal Wekema • 7 september 2021 14:24

Na de zesde snelste tijd op P4 overall in de derde kwalificatie te hebben neergezet, begon Abbring de laatste kwalificatie van het raceweekend van het 2021 FIA World Rallycross Championship in Frankrijk op pole. Hij had een geweldige start en kon de vierde tijd neerzetten.

Kevin Abbring

Als vierde van de streep in de halve finale maakte Abbring in ronde 2 gebruik van de jokerlap en eindigde de race als 4e, waarbij hij P3 met 1/10e van een seconde miste. Abbring nam de 6e startpositie in de finale in plaats van Kristofferson toen de Zweed niet op tijd de pre-grid bereikte. Abbring maakte meteen zijn jokerlap en werkte zich vanaf de achterkant van het peloton omhoog, waarbij hij Szabo en Scheider inhaalde, en eindigde de derde ronde van het FIA Wereldkampioenschap als vierde, waarmee hij nog eens 18 kampioenschapspunten behaalde.

Kevin Abbring

"Het was een belangrijk raceweekend om te leren voor ons - het was de eerste keer op dit circuit voor mij, dus ik moest me aanpassen en snel een gevoel krijgen voor de auto op dit geweldige Franse circuit. We veranderden een paar keer op zaterdagochtend en waren in staat om de prestaties te optimaliseren naast mijn groeiende kennis van de flow van de baan. We hadden zaterdag een geweldig tempo nadat we het gevoel voor de baan hadden gekregen na Q1."

Kevin Abbring

"Zondag hadden we gewoon niet het tempo voor een podiumplaats, en het is iets dat we als team moeten herzien. Het was geweldig om voor zoveel toeschouwers te rijden, een fantastische baan en een fantastische sfeer en ik ben klaar om te pushen voor het podium tijdens het volgende evenement in Letland", zei Abbring.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS