Rally

Timmy Hansen keert terug naar Nitrocross voor de finale van Las Vegas

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 februari 2024 10:01

Timmy Hansen's terugkeer naar Nitrocross met Dreyer & Reinbold Racing JC komt op een spannend moment, nu het Nitrocross Championship naar Las Vegas, Nevada gaat voor een adrenaline-aangedreven debuut.

Timmy Hansen Nitrocross Las Vegas

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de langverwachte finale van het Nitrocross-seizoen 2023-2024, die volgende week (1-2 maart) zal plaatsvinden in de Nitrodome in Planet Hollywood. Hoewel het de eerste keer is dat Hansen in Las Vegas racet, is het niet het eerste optreden van de Zweed in de actievolle Amerikaanse rallycrossserie.

Hansen brengt een schat aan rallycrosservaring mee naar het Dreyer & Reinbold Racing JC-team. Na het winnen van de Nitro World Games in 2018, claimde Hansen in 2019 de titel van het FIA World Rallycross Championship.

Nog eens drie top-drie finishes in de World RX tussen 2020 en 2022 gaan gepaard met een Extreme E X Prix-overwinning in Groenland in 2021. Nog zes podiumplaatsen in het volledig elektrische offroad-kampioenschap, waaronder de tweede plaats in de Desert X Prix eerder belooft deze maand een aantal opwindende racevaartuigen van Hansen in Las Vegas.

Timmy Hansen Nitrocross Las Vegas

Na twee Nitro RX-evenementen te hebben gewonnen in 2021, waaronder de seizoensopener in Utah, zal Hansen, met de steun van Dreyer & Reinbold Racing JC, proberen voort te bouwen op zijn Nitrocross-erfenis in de seizoensfinale begin maart (1 -2).

Dennis Reinbold, teameigenaar van Dreyer & Reinbold Racing JC, zei: "We zijn verheugd Timmy Hansen te verwelkomen in de Dreyer & Reinbold Racing JC-familie. Timmy's talent en toewijding aan de sport sluiten perfect aan bij de waarden en ambities van ons team. We geloven dat zijn aanwezigheid zal onze prestaties verbeteren en ons naar meer succes in de Nitrocross-arena drijven."

Timmy Hansen voegde hieraan toe: "Ik ben vereerd dat ik de kans krijg om te racen met Dreyer & Reinbold Racing JC. Het evenement in Las Vegas begint een spannend evenement te worden, en ik kijk ernaar uit om samen met zo'n getalenteerd team te strijden."

Timmy Hansen Nitrocross Las Vegas

De Nitrocross-seizoensfinale 2023-24 in de Nitrodome op Planet Hollywood belooft wiel-aan-wiel-races van het hoogste niveau te leveren. Als het opvallende evenement op de Nitrocross-kalender van dit seizoen staan spannende prestaties van Hansen en het hele Dreyer & Reinbold Racing JC-team in het verschiet, terwijl alle partijen zichzelf tot het uiterste drijven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS