Rally

Marc Duez met een Audi Quattro Gr.4 in Ardenne Rally Festival 2024

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 februari 2024 17:20

De allereerste editie van het Ardenne Rally Festival op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 mei in en rond Vresse-sur-Semois ziet er nu al veelbelovend uit! Het team van DG Sport haalt alles uit de kast om de fans gedurende drie dagen een maximum aan plezier te bezorgen, in een sfeer vol nostalgie en passie, waarbij fun het enige doel is.

Marc Duez met een Audi Quattro Gr.4

Terwijl de inschrijvingsaanvragen blijven binnenstromen bij het selectiecomité, is er nu al zekerheid over een blikvanger: Marc Duez! Voor de gelegenheid kruipt de Ardennees opnieuw achter het stuur van een Audi Quattro uit 1980, een bolide die toen aan de Groep 4-regels beantwoordde! Volgens huidige eigenaar Filip Cailliau een groot liefhebber van het merk uit het Ieperse werd het monster met de vier ringen, hier uitgevoerd in de kleuren van Audi Sport, volledig heropgebouwd op basis van onderdelen van Audi Sport, en dan in de eerste plaats de motor en de versnellingsbak. Enkele jaren geleden werd de auto tijdens een herdenkingsceremonie bestuurd door Marc Duez!

Marc Duez met een Audi Quattro Gr.4


"Het is een waar plezier om dit soort wagen opnieuw te kunnen besturen", stelt Marc Duez. "Er zitten toch 360 paarden onder de motorkap. Goed, tijdens het Ardenne Rally Festival zal er geen onverhard of sneeuw te bespeuren vallen, maar de liefhebbers zullen zeker hun hartje kunnen ophalen bij het horen van het rauwe motorgeluid van deze Quattro Gr. 4, die synoniem stond voor de start van het vierwielaangedreven offensief van het Duitse merk in het wereldkampioenschap rally."

Er kan nu al geen twijfel meer over bestaan: het Ardenne Rally Festival 2024 zal heel wat losmaken en iedereen toelaten mooie herinneringen op te halen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS