Rally

Na vier jaar afwezigheid op zaterdag 23 maart weer groen licht voor 35e Zuiderzeerally rondom Kampen!

Uitgegeven door Peter Vader • 4 maart 2024 17:03

Maart is goed begonnen en dat betekent maar een ding: het is rallymaand! Zaterdag 23 maart start de Zuiderzeerally. Na vier jaar afwezigheid keert de 35e editie van de rally terug in- en rondom Kampen. Dit betekent een ceremoniele start in het oude centrum van de Hanzestad, het serviceterrein is op het industrieterrein, drie uitdagende klassementsproeven die het uiterste vragen van de rijders en de terugkeer van onverhard in de Zuiderzeerally. De start van de Zuiderzeerally krijgt een unieke opening op het Van Heutszplein in Kampen. Iedere deelnemer zal onder de startboog richting de eerste klassementsproef rijden. Door deze ceremoniele start krijgen niet alleen de deelnemers een unieke start, ook kan het publiek in het centrum van Kampen de rijders en de rally autos van dichtbij zien en meemaken. Verder maken we later in maart bekend wat er nog meer te zien en te doen is tijdens de ceremoniele start voor het publiek.

Zuiderzeerally preview 2024 Foto Johan Vis
Foto: Johan Vis

Serviceterrein
Het serviceterrein voor de rijders en teams is op de Loswal in Kampen. Langs de waterkant van de IJssel prepareren de rijders en teams zich hiervoor, tijdens en na de Zuiderzeerally. Geen hoge snelheid maar juist geoliede actie tussen monteurs om de rally auto weer zo goed mogelijk aan de start te krijgen. Voor het publiek is op zaterdag 23 maart het serviceterrein gratis toegankelijk.

Drie uitdagende klassementsproeven
De 35e editie van de Zuiderzeerally kent drie uitdagende klassementsproeven die drie keer worden verreden. Na de ceremoniele start wordt de eerste klassementsproef verreden bij Kampereiland. Om vervolgens richting IJsselmuiden te rijden, waar de tweede klassementsproef richting Wilsum zal leiden.

De tweede klassementsproef betekend ook direct de terugkeer van het onverhard in de rally. Die begeeft zich over het terrein van Stoter Transport. Waar een gedeelte aan de rand van de IJssel bestaat uit zand. Stoter Transport is ook direct naamgever aan deze proef.

De derde klassementsproef vindt plaats rondom Kamperveen. Een andere uitvoering die de laatste jaren is verreden, om zo de rijders een uitdagende rally te bieden.

Sponsoren
Naast dat Stoter Transport naamgever is van de tweede klassementsproef, is er achter de schermen hard gewerkt om het bedrijfsleven in- en rondom de Noordoostpolder en Kampen te betrekken aan de Zuiderzeerally. Dit leverde de afgelopen weken veel nieuwe sponsoren, subsponsors en partners op. Zonder deze steun zou de Zuiderzeerally niet kunnen plaatsvinden. Benieuwd welke bedrijven zich achter de Zuiderzeerally hebben geschaard?

Inschrijven
Ben jij rijder of team? Vergeet je niet in te schrijven! De inschrijvingen gaan voorspoedig en je wilt de terugkeer van de Zuiderzeerally niet missen.

Klik hier voor de gegevens van de organisatie en de lijst van sponsoren en partners van de Zuiderzeerally 2024

Zuiderzeerally 2024 groen lichtZuiderzeerally-logo-2023


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS