Rally

Croatia Rally - Gaat Elfyn Evans er weer met de hoogste eer vandoor na zijn overwinning van vorig jaar?

Uitgegeven door Peter Vader • 13 april 2024 09:01

Toyota-rijder Elfyn Evans is blij om terug te keren naar iets meer normale wegomstandigheden tijdens de volgende FIA WRC-rally in 2024. De Welshman doelt op het feit dat de komende Croatia Rally wordt getypeerd door heel veel asfaltwegen, waar flink gasgegeven kan worden en het weer op stuurmanskunst aankomt. Na het compromis van de Rallye Monte-Carlo, de diepe vrieskou in Zweden en een typisch loodzware Safari Rally Kenia, kijkt Elfyn Evans uit naar een aantal van de iets minder specifieke evenementen van het FIA World Rally Championship. De Croatia Rally van volgende week (18 - 21 april) heeft de Toyota Gazoo Racing-ster Evans de afgelopen jaren veel punten opgeleverd; hij keert terug in Zagreb nadat hij vorig jaar het evenement won!

Elfyn_Evans_portret“Het is goed om aan het begin van het seizoen wat punten te pakken”, zei Elfyn Evans, “…maar ik kan nou niet bepaald zeggen dat ik blij ben met de manier waarop de start van het jaar voor ons is verlopen."

“Die eerste drie evenementen van dit jaar zijn behoorlijk specifiek,” zei Evans en vervolgde: “Ze zijn allemaal zo heftig geweest. Nu gaan we naar wat meer, laten we zeggen, normale rally’s. Voor de eerste drie heb je een andere opzet, het is veel meer een compromis. Oké, het weer voor Kroatië kan interessant zijn, maar het is niet helemaal hetzelfde als bijvoorbeeld de sneeuw en ijs in de Monte.”

Evans arriveert bij de eerste pure asfaltronde van het seizoen als tweede in het kampioenschap, met zes punten achterstand op Hyundai Motorsport-rivaal Thierry Neuville. “Het is goed om aan het begin van het seizoen wat punten te pakken”, zei Elfyn Evans, “…maar ik kan nou niet bepaald zeggen dat ik blij ben met de manier waarop de start van het jaar voor ons is verlopen. De laatste rally in Kenia was zwaar, het was geen gemakkelijk weekend. Het positieve was het behalen van de finish. Wij gaan vol gemotiveerd door naar de volgende rally op de kalender.”

Elfyn_Evans_Scott_Martin Nr33 Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID 2024Een nieuwe overwinning voor Elfyn Evans en Scott_Martin op het asfalt van Kroatië met de Nr33-Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID 2024?Croatia_Rally_2024_Event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS